egalite
egalite @cook_8451952

Υγιεινά και θρεπτικά μπισκότα ιδανικά για πιτσιρίκια. Αλλά και για μεγάλους που προσέχουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Θα βγουν μαλακά αλλά μη τα φοβάστε θα σληρύνουν μόλις κρυώσουν. Τη βρήκα σε βιβλίο οδηγιών ταϊσματος για νέες μαμάδες. Η μικρή μου τρελένεται και ο μπαμπάς της επίσης! Ευχαροστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5-6 ταψιά
  1. 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
  2. 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  3. 1/2 φλιτζάνι μελάσα
  4. 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
  5. 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  6. 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  7. 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  8. 2 φλιτζάνια κουάκερ (βρώμη)
  9. 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς
  10. 1/2 φλιτζάνι σταφίδες.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

  2. 2

    Χτυπάτε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

  3. 3

    Προσθέτουμε τα αυγά και στη συνέχεια τη μελάσα.

  4. 4

    Σε άλλο μπολ ανακατεύμε τα στέρεα υλικά, προσθέστε τα στο μείγμα των αυγών και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τη βρώμη, τους ξηρούς καρπούς και τις σταφίδες.

  5. 5

    Ρίξτε μία μία κουταλίτσα (του γλυκού) σ΄ένα βουτυρωμένο ταψί

  6. 6

    Και ψήστε για περίπου 8 με 10 λέπτα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (17)

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ @cook_8449870
Φτιαχνω κι εγω τετοιου ειδους μπισκοτα,ειναι πολυ νοστιμα,μονο που δε βαζω αβγα..

Από

egalite
egalite @cook_8451952
στις