Μπισκότα πεταλάκια
Μπισκοτάκια που με την εμφάνισή τους και τη μυρωδιά δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.... μυρωδάτα χάρη στο βούτυρο που περιέχουν! Η εμφάνισή τους είναι κατάλληλη για παιδικά και όχι μόνο πάρτυ..... Σημείωσηελάχιστος χρόνος παρασκευής-)
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε στη κουβερτούρα να προσθέσετε τριμμένο φουντούκι!! Δίνει μια ιδιαίτερη και αρωματική γεύση στα μπισκότα σας! Η συνταγη είναι από το ένθετο του περιοδικού"ΓΛΥΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ" που είχε αφιέρωμα στα μπισκότα.
Υλικά
-
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
-
375 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
185 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
-
90 γρ. ζάχαρη άχνη
-
1 κάψουλα βανίλιας
-
1 αυγό μεσαίου μεγέθους (50 γρ.)
-
2,5 γρ. μπέικιν πάουντερ
-
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
-
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετήστε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ.
-
2
Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη, το αυγό και τη βανίλια.
-
3
Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα ώσπου να αφρατέψει καλά το μίγμα.
-
4
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατέψτε και προσθέστε σταδιακά το περιεχόμενο του μπολ στον κάδο, συνεχίζοντας να ανακατεύετε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχετε μία σφιχτή ζύμη.
-
5
Πλάστε τη σε μία μπάλα.
-
6
Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και πλάστε κορδόνια πάχους σχεδόν 3 εκ.
-
7
Κόψτε τα κορδόνια σε μικρότερα, μήκους 8 εκ.
-
8
Πλάστε με το χέρι τα κορδονάκια σε σχήμα πετάλου.
-
9
Απλώστε τα πεταλάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήστε τα στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά περίπου στους 180C.
-
10
Όταν τα βγάλετε αφήστε τα να κρυώσουν για μία ώρα.
-
11
Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
-
12
Μόλις λιώσει, βουτήξτε τις άκρες των μπισκότων στη σοκολάτα και τοποθετήστε τα προσεκτικά σε χαρτί ψησίματος.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)