κύρια φωτογραφία συνταγής Μπισκότα σαμπλέ με μαρμελάδα
menta
menta @cook_8463451
Αθηνα,

Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα, αφράτα και νόστιμα πολυ...

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
55 κουλούρια διαμέτρου 5 εκ.
  1. 500 γρ. φυτίνη (θερμοκρασία δωματίου)
  2. 1 ποτήρι νερού άχνη ζάχαρη
  3. 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  4. 3 βανίλιες
  5. 1 πακέτο περίπου αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  6. μαρμελάδα της αρεσκέιας μας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κτυπάμε με το μίξερ την φυτίνη μαζί με την άχνη ζάχαρη αρκετά καλα. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά.

  2. 2

    Μετά ρίχνουμε τις βανίλιες και την μπέικιν πάουντερ.

  3. 3

    Προσθέτουμε λίγο - λίγο το αλέυρι και ανακατέυουμε με το χέρι.

  4. 4

    Ισως να μην χρειασθεί όλο το αλέυρι, εξαρτάται από το πόσο μεγάλα είναι τα αυγά. Φροντίζουμε η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια και να είναι αρκετά αφράτη.

  5. 5

    Χωρίσουμε την ζύμη μας σε 4 μέρη.

  6. 6

    Ανοίγουμε την ζύμη μας περίπου μισό εκατοστό και κόβουμε τα μπισκότα μας έίτε με κουπ πατ είτε με ένα ποτήρι.

  7. 7

    Αν θέλουμε ανόίγουμε στα μισά μπισκότα μία τρύπα στο κέντρο με δακτυλίθρα.

  8. 8

    Ψηνουμε στους 170C στη μεσαία θέση, πάνω κατω, για περίπου 20 λεπτά.

  9. 9

    Οταν κρυώσουν γεμίζουμε τα μισά με μαρμελάδα (1κ.γ γεματο μαρμελάδα βερικοκο πχ) και κολλάμε τα άλλα μισά από πάνω.