Μπισκότα σαμπλέ σαν του ζαχαροπλαστείου
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι του θεού της σοκολάτας Στέλιου Παρλιάρου.Με την ζύμη σαμπλέ μπορείτε να φτιάξετε και πολύ ωραία ταρτάκια τα οποία θα γεμίσετε με το γλάσο σοκολάτας που φτιάξατε και θα γαρνίρετε με σαντιγύ.
Υλικά
-
550 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
-
330 γραμμάρια βούτυρο
-
170 γραμ. ζάχαρη άχνη
-
50 γραμ. κακάο
-
2 αυγά
-
Για το γλάσο
-
200 γραμ. κουβερτούρα
-
6 κουταλιές σούπας γάλα
-
1 κουταλιά βούτυρο
-
λίγο λικέρ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την άχνη και προσθέτουμε το βούτυρο κρύο κομμένο κομματάκια. Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα να γίνει ψιχουλιαστή ζύμη.
-
2
Προσθέτουμε τα αυγά και ομογενοποιούμε τη ζύμη χωρίς να ζυμώνουμε δυνατα για να μη γίνουν σφιχτά τα μπισκότα.
-
3
Τυλίγουμε σε μεμβράνη τη ζύμη και την αφήνουμε για μισή -μία ώρα στο ψυγείο.
-
4
Πλάθουμε τη ζύμη σε χονδρό κύλινδρο και κόβουμε με μαχαίρι φέτες που τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολα.
-
5
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά στις αντιστάσεις.
-
6
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και στο μεταξύ φτιάχνουμε το γλάσο ζεσταίνοντας όλα τα υλικά σε πολύ χαμηλή φωτιά να λιώσει η κουβερτούρα.
-
7
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βουτάμε τα μπισκότα ως τη μέση και τα αφήνουμε στη λαδόκολα πάλι να στεγνώσουν. ¨Ετοιμα!
Σχόλια (9)