Μπισκότα σαμπλέ

Μαγειρεύτηκε 47 φορές
katenick
katenick @cook_8477148
,

Αφράτα μπισκοτάκια βουτύρου που λιώνουν στο στόμα. Πολύ νόστιμα και πολύ εύκολα!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

*Η συνταγή ειναι απο ενα παλιό βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου και η αυθεντική συνταγή θέλει βούτυρο(τυπου λούρπαρκ) εγω ομως τα προτιμω με μαργαρινη (τυπου βιταμ). **Αν για αρωμα βάλω μόνο βανίλια βάζω κονιάκ, αλλά μπορώ να κάνω πολλούς συνδιασμούςξύσμα λεμόνι-λεμοντσέλο, ξύσμα πορτοκάλι-κουαντρο, κακάο-λικέρ καφε, εσανς πικραμίγδαλο-αμαρρέτο κ.α.Είναι πολύ νόστιμα σκέτα αλλά είναι φοβερά βουτυγμένα σε σοκολάτα, κολλημένα ανά 2 με μαρμελάδα ή  στολισμένα με ζαχαρόπαστα. Για να τα στολίσω με ζαχαρόπαστα τα περνάω με ενα πινελάκι με ελάχιστη μαρμελάδα, κόβω τη ζαχαρόπαστα με το ίδιο κουπ-πατ και το κολάω. Είναι πολύ εύκολο γιατί τα συγκεκριμένα μπισκότα δεν χάνουν το σχήμα τους. Αυτα τα μπισκοτακια τα κάνω αρκετά χρόνια και κρατώντας την βασική συνταγή κάνω πολλές παραλλαγές,κάντε κι εσείς δοκιμες! Μένουν φρέσκα κλεισμένα σε κουτί μπισκότων για κανα-δυό βδομάδες.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
  1. 5 κούπες αλεύρι μπλέ
  2. 1 1/2 κούπα βούτυρο* (σκληρο-μαλακωμενο)
  3. 3/4 κούπας άχνη ζάχαρη
  4. 2 κρόκους
  5. 2 κ.σ. κονιάκ ή άλλο λικέρ**
  6. βανίλια ή άλλο άρωμα
  7. λίγο αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Xτυπάω στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη,το αλάτι, τη βανίλια και το ξύσμα (αν χρησιμοποιησω) μέχρι να ασπρίσουν.

  2. 2

    Προσθέτω τα κροκάδια και το κονιάκ και χτυπάω λίγο ακόμη.

  3. 3

    Σε μια λεκάνη κοσκινίζω το αλέυρι και ρίχνω τα υλικά του μίξερ.

  4. 4

    'Διπλώνω' με γρήγορες κινήσεις μέχρι να έχω ενα ζυμαράκι. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα. Η ζύμη θα σας βγεί πολυ αφράτη, αλλά δεν θα κολάει στα χέρια.

  5. 5

    Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγω με τον πλάστη φύλλο οχι πολύ λεπτό, γιατί δεν φουσκώνει καθόλου.

  6. 6

    Κοβω με κουπ-πατ.

  7. 7

    Τοποθετω τα ξυλάκια στη μεση του μπισκότου με προσοχη για να μην βγούν απο κάτω.

  8. 8

    Ψήνω στους 180 βαθμους(καλά προθερμασμένο φούρνο) για περιπου 20 λεπτά.

  9. 9

    Είναι ψημένα όταν ροδίσουν οι άκρες (στη μέση θα είναι πιο λευκά).

  10. 10

    Αφήστε τα να κρυώσουν μέσα στο ταψί. Βγαίνουν περίπου 17 μεγάλα μπισκότα (όπως το λουλούδι)

  11. 11

    Ή 35 μικρά (οπως το τρενακι).

Αντιδράσεις

Cooksnaps (47)

Σχόλια (40)

katenick
katenick @cook_8477148
ξεχασα να πω οτι καλο ειναι να μην βαλετε και τις 5 κουπες μονομιας στη ζυμη,καλυτερα κρατηστε τη μια να τη βαζετε λιγη - λιγη.εμενα μου το παιρνει παντα ολο,αλλα κουπα απο κουπα διαφερει,οπως επισης παιζει ρολο κ το μεγεθος του αυγου.\nδοκιμαστε τα κ πιστευω οτι θα σας αρεσουν πολυ,εμενα ειναι τα αγαπημενα μου!!!

Από

katenick
katenick @cook_8477148
στις
,
ειμαι η κατερινα,μενω στη νικαια κ εχω ενα μικρο αγορακι-διαολακι.εχω σπουδασει μαγειρικη αλλα η ζαχαροπλαστικη ειναι το παθος μου.μου αρεσει πολυ να δημιουργω ευπαρουσιαστα πιατα κ η τελευταια μου ανακαλυψη (η ζαχαροπαστα) μου εχει ανοιξει καινουριους οριζοντες για δημιουργιες!!!http//spitikesdimiourgies.com/
Δες περισσότερα