Μπισκότα Shortbread με κεράσια και αμύγδαλα
Μπισκότα βουτύρου αγγλικού τύπου με γεύσεις κερασιού, αμυγδάλου και σοκολάτας
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό είναι να μην τα ψήσουμε παραπάνω, ακόμα κι αν μας φαίνονται άψητα ή μαλακά όταν τα βγάλουμε. Τα μπισκότα θα συνεχίσουν να ψήνονται καθώς κρυώνουν στην σχάρα.
Υλικά
-
3/4 κούπας ψιλοκομμένα αμύγδαλα
-
230 γρ. βούτυρο
-
3/4 κούπας άχνη ζάχαρη
-
1/2 κ.γ. αλάτι
-
3/4 κούπας αποξηραμένα κεράσια ψιλοκομμένα
-
3/4 κούπας ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα (ή chocolate chips)
-
2 κούπες αλεύρι
-
2 κ.σ. κακάο (προαιρετικά)
-
1/4 κούπας καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μαζεύουμε όλα τα υλικά. Αν θέλουμε καβουρδίζουμε για 5 -10 λεπτά τα αμύγδαλα στο φούρνο. Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα, τα κεράσια και την σοκολάτα.
-
2
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός της μαύρης ζάχαρης) και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη. Στο σημείο αυτό, εάν θέλουμε τα μπισκότα μας πιο σοκολατένια προσθέτουμε και τις δυο κουταλιές κακάο.
-
3
Βάζουμε την ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί και φορμάρουμε σε ρολό περίπου 30 εκατοστών.
-
4
Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
-
5
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αν θέλουμε αφήνουμε λίγο το ρολό εκτός ψυγείου και το ρολάρουμε πάνω στη καστανή ζάχαρη. Αν μας σπάσει, δεν μας ανησυχεί.
-
6
Κόβουμε σε φέτες των 5 χιλιοστών (περίπου ένα δάχτυλο σε πάχος) και τις αραδιάζουμε στο ταψί. Επειδή δεν απλώνουν, μπορούμε να τις βάλουμε σε κοντινή απόσταση.
-
7
Ψήνουμε για 15 με 18 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
-
8
Αφού τα βγάλουμε, τα αφήνουμε 5 λεπτά να ηρεμήσουν και τα μεταφέρουμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν τελείως.
-
9
Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές κουτί.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια