κύρια φωτογραφία συνταγής Μπισκότα Shortbread με Lemon Curd

Μπισκότα Shortbread με Lemon Curd

6 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Βιτάμ soft
Βιτάμ soft @cook_8493742
,

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να αποστειρώσουμε τα βάζα που θα φυλάξουμε την κρέμα λεμόνι τα πλενουμε με καυτό νερό και τα τοποθετούμε στο φούρνο στους 90 βαθμούς αναποδα πάνω σε πετσέτα μέχρι να τα γεμίσουμε. Τα γεμίζουμε μέχρι πάνω και τα κλείνουμε σφιχτά με το καπάκι. Τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 περίπου μπισκότα
  1. Για τα μπισκότα
  2. 250 γρ. μαργαρίνη
  3. 250 γρ. αλεύρι
  4. 125 γρ. ρυζάλευρο
  5. Για την κρέμα λεμόνι
  6. χυμός από 6 λεμόνια μεγάλα
  7. 200 γρ ζάχαρη
  8. ξύσμα από 1 λεμόνι και 2 λάιμ (μοσχολέμονα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα.

  2. 2

    Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη ελαφρά και τα ρίχνουμε στο χυμό.

  3. 3

    Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το Βιτάμ.

  4. 4

    Δεν ανακατεύουμε αμέσως αλλά περιμένουμε 2 λεπτά και μετά ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Τη διατηρούμε στο ψυγείο σε αποστειρωμένο βάζο.

  5. 5

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.

  6. 6

    Δουλεύουμε το Βιτάμ με την άχνη στο χέρι (όχι υπερβολικά). Ρίχνουμε τα αλεύρια στο μείγμα Βιτάμ - ζάχαρης και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.

  7. 7

    Την ανοίγουμε με τον πλάστη και τοποθετούμε σε ένα τετράγωνο τσέρκι. Με πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια μέχρι κάτω. Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.

  8. 8

    Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε ράβδους. Σερβίρουμε με την κρέμα λεμόνι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Βιτάμ soft
Βιτάμ soft @cook_8493742
στις
,
Γεύση και σωστή τροφή στα φαγητά, τα γλυκά και το ψωμί!
Δες περισσότερα