Μπισκότα Shortbread με Lemon Curd
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να αποστειρώσουμε τα βάζα που θα φυλάξουμε την κρέμα λεμόνι τα πλενουμε με καυτό νερό και τα τοποθετούμε στο φούρνο στους 90 βαθμούς αναποδα πάνω σε πετσέτα μέχρι να τα γεμίσουμε. Τα γεμίζουμε μέχρι πάνω και τα κλείνουμε σφιχτά με το καπάκι. Τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.
Υλικά
-
Για τα μπισκότα
-
250 γρ. μαργαρίνη
-
250 γρ. αλεύρι
-
125 γρ. ρυζάλευρο
-
125 γρ. άχνη ζάχαρη
-
Για την κρέμα λεμόνι
-
χυμός από 6 λεμόνια μεγάλα
-
6 αυγά
-
200 γρ μαργαρίνη
-
200 γρ ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα.
-
2
Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη ελαφρά και τα ρίχνουμε στο χυμό.
-
3
Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το Βιτάμ.
-
4
Δεν ανακατεύουμε αμέσως αλλά περιμένουμε 2 λεπτά και μετά ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Τη διατηρούμε στο ψυγείο σε αποστειρωμένο βάζο.
-
5
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
-
6
Δουλεύουμε το Βιτάμ με την άχνη στο χέρι (όχι υπερβολικά). Ρίχνουμε τα αλεύρια στο μείγμα Βιτάμ - ζάχαρης και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
-
7
Την ανοίγουμε με τον πλάστη και τοποθετούμε σε ένα τετράγωνο τσέρκι. Με πιρούνι τρυπάμε την επιφάνεια μέχρι κάτω. Ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.
-
8
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε ράβδους. Σερβίρουμε με την κρέμα λεμόνι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια