Μπισκότα στροβιλιστά

Μαγειρεύτηκε 35 φορές
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Μπισκοτάκια αρκετά εύκολα και εμφανίσιμα χωρίς να χρειαστεί να κάνετε κάτι παραπάνω.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μπισκοτάκια αυτά φαίνονται όμορφα και είναι αρκετά νόστιμα. Δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο, αλλά είναι εθιστικά και πολύ εύκολα να γίνουν (μη σας φοβήσουν οι μακροσκελείς οδηγίες δηλαδή) και γρήγορα.Μπορείτε να κάνετε πάρα πολλές παραλλαγές με λίγη φαντασία.Μπορείτε να κυλίσετε το ρολό σας σε χρωματιστή ζάχαρη ή σπασμένους ξηρούς καρπούς ή σπασμένα μπισκότα ίσως. Έτσι θα φαίνονται ακόμα πιο όμορφα. (εγώ εδώ το πέρασα από σκόνη ζελέ φράουλα -!!- γιατί ήθελα κάτι χρωματιστό. Δεν το συνιστώ γιατί δίνει πολύ γεύση)Μπορείτε να μην τα κάνετε στροβιλιστά, αλλά μισά μισά. Κάντε δύο μπαστουνάκια, ένα άσπρο κι ένα καφέ. Αφήστε τα να σφίξουν λίγο και μετά κόψτε τα στη μέση κατά μήκος. Βάλτε γάλα και ενώστε το ένα καφέ μισό με το άσπρο μισό. Ξανατυλίξτε τα ρολά σας και βάλτε τα πάλι στο ψυγείο.Με την ίδια λογική μπορείτε να φτιαξετε δυο ρολά στροβιλιστά, το ένα με το λευκό έξω και το άλλο με το καφέ έξω. Και μπορείτε να τα κόψετε στη μέση, να τα ενώσετε και να έχετε ένα περίεργο στρόβιλο! Και φυσικά μπορείτε να τα κάνετε τετράγωνα ή ορθωγόνια, καρώ, ριγέ κλπΜπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής και αντί για άσπρο - καφέ να κάνετε κόκκινο - πράσινο για να γίνουν χριστουγεννιάτικα.Τη συνταγή την είδα στο allrecipes.com και τη δοκίμασα φυσικά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

11 Minutes
περίπου 30
  1. 1/2 φλ. βούτυρο
  2. 3/4 φλ. ζάχαρη
  3. 2 κ.γ. βανίλια υγρή
  4. 1 3/4 φλ. αλεύρι
  5. 1/2 κ.γ. μπέικιν
  6. 1/2 κ.γ. αλάτι
  7. 1 κ.σ. γάλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώστε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και αφήστε την να πέσει η θερμοκρασία της.

  2. 2

    Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει και μετά προσθέστε το αβγό.

  3. 3

    Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν. Προσθέστε τα στο πρώτο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε μια ζύμη. Είναι αρκετά βουτυράτη η ζύμη, αλλά μη τη φοβηθείτε, θα ενωθεί καλά και δεν κολλάει.

  4. 4

    Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα προσθέστε την κουβερτούρα και ανακατέψτε να γίνει σοκολατένια η ζύμη σας.

  5. 5

    Πάρτε το άσπρο κομμάτι και ανοίξτε το (μπορείτε να στρώστε κάτω λίγη διάφανη μεμβράνη και να την ανοίξετε πάνω σε αυτή. Θα κάνει τη ζωή σας λίγο πιο εύκολη, αφού μετά θα μπορείτε να τη σηκώσετε εύκολα και να τη μετακινήσετε). Κάντε ένα παραλληλόγραμμο περίπου 30x25.

  6. 6

    Κάντε το ίδιο και με τη σοκολατένια ζύμη σας. Μετά απλώστε με το πινέλο λίγο γάλα πάνω στη ζύμη που θέλετε να είναι απ'έξω και βάλτε την άλλη πάνω της. Η διαφανής μεμβράνη βοηθάει πολύ σε αυτή τη διαδικασία.

  7. 7

    Τυλίξτε τώρα το παραλληλόγραμμό σας, όπως κάνουμε τα ρολά.

  8. 8

    Τυλίξτε το σε διαφανή μεμβράνη ή σε λαδόκολλα και αφήστε το για αρκετές ώρες στο ψυγείο, να σφίξει καλά

  9. 9

    Βγάλτε το ρολό από το ψυγείο σας και κόψτε ροδέλες. Αν έχει "κάτσει" από κάτω, κάντε το λίγο με το χέρι σας να γίνει ξανά στρογγυλό. Τοποθετήστε τις σε ταψί που θα έχετε στρώσει με λαδόκολλα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για 8-10'.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (35)

Σχόλια (172)

Λιτσα
Λιτσα @cook_14239902
Καλησπερα στην πιο ομορφη μαγειρική παρέα.Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για το δωράκι είναι πολύ ομορφη η τσαντα.Επισης θα ήθελα να σου δώσω πολλά συγχαρητήρια για την συνταγή με το ψωμι.Η αλήθεια ειναι πως ηθελα να το βγαλω φωτογραφία αλλά δεν πρόλαβα!!!…😁
Τοσο τελειο εγινε! 😜🍡

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα