Μπισκότα Χελωνονιντζάκια

FILIPPIA
FILIPPIA @cook_8461486

Μπισκότα Χελωνονιντζάκια με ζαχαρόπαστα που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα παιδιά σας λόγω της απλής και διασκεδαστικής συναρμολόγησης τους.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα φτιάξαμε μαζί με τον μικρό μου που το διασκέδασε αρκετά. Το συγκεκριμμένο χελωνονιντζάκι με την κόκκινη μάσκα είναι ο Ραφαέλο που είναι ο αγαπημένος του.  Για όλο το team απαιτούνται και άλλα χρώματα ζαχαρόπαστας για τις μάσκες και τα φουλάρια που τα αναφέρω στα συστατικά της συνταγής. Καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση με τα παιδιά σας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 Minutes
  1. μπισκότα βουτύρου σε στρογγυλό σχήμα, τα οποία έχουν κρυώσει (εγώ χρησιμοποιήσα αυτά)
  2. πράσινη ζαχαροπαστα (δείτε εδώ σχετική συνταγή την οποία χρωματίζουμε με πράσινο βρώσιμο χρώμα)
  3. κόκκινη ζαχαρόπαστα (μόνο για τον Ραφαέλο, για τα υπόλοιπα χελωνονιντζάκια χρειάζεστε επιπλέον πορτοκαλί, μωβ και μπλε ζαχαρόπαστα)
  4. μαύρο μαρκαδόρο ζαχαροπλαστικής ή μαύρη ζαχαρόπαστα
  5. λίγο νεράκι
  6. Εργαλεία
  7. στρογγυλό κουπ πατ
  8. πινελάκι
  9. 1 πλάστη
  10. φύλλο σιλικόνης ή λαδόκολλα για το άνοιγμα της ζαχαρόπαστας
  11. 1 καλαμάκι γρανίτας
  12. 1 μαχαιράκι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αν έχουμε άσπρη ζαχαρόπαστα βάζουμε λίγο πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και την δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές πράσινο χρώμα.

  2. 2

    Ανοίγουμε με τον πλάστη πάνω στο φύλλο σιλικόνης την πράσινη ζαχαρόπαστα και κόβουμε με το ίδιο στρογγυλό κου πατ που έχουμε κόψει και τα μπισκοτάκια.

  3. 3

    Βρέχουμε το πινελάκι και βάζουμε λίγο νερό πάνω στη ζαχαρόπαστα

  4. 4

    Ή επάνω στο μπισκότο μας (εγώ προτιμώ αυτή τη μέθοδο) και τοποθετούμε τον πράσινο κύκλο από ζαχαρόπαστα να κολλήσει στο μπισκότο

  5. 5

    Ανοίγουμε την κόκκινη ζαχαρόπαστα σε λωρίδα (προτιμώ πάντα την έτοιμη εμπορίου διότι δεν μπορώ να πετύχω το κόκκινο χρώμα) και κόβουμε λωρίδες για να φτιάξουμε τις μάσκες από τα χελωνονιντζάκια.

  6. 6

    Κόβουμε μικρά λοξά κομματάκια για να φτιάξουμε τα φουλάρια.

  7. 7

    Κολλάμε πάνω στην πράσινη ζαχαρόπαστα τη μεγάλη λωρίδα για μάσκα και δύο μικρά για το φουλάρι στην άκρη από το μπισκότο με λίγο νεράκι στο πινέλο μας.

  8. 8

    Ανοίγουμε ένα μικρό κομμάτι άσπρης ζαχαρόπαστας και με το καλαμάκι της γρανίτας κόβουμε μικρά στρογγυλά που θα τα χρησιμοποιήσουμε για ματάκια.

  9. 9

    Με το πινελάκι βάζουμε λίγο νερό εκεί που θέλουμε να βάλουμε τα ματάκια

  10. 10

    Και τοποθετούμε προσεκτικά τα μικρά άσπρα κυκλάκια, για να κάνουμε τα μάτια.

  11. 11

    Με το μαύρο μαρκαδόρο ζαχαροπλαστικής ή με λίγη μαύρη ζαχαρόπαστα, κάνουμε το στόμα και τα ματάκια (εγώ δέχτηκα παρατήρηση ότι ο Ραφαέλο έχει πράσινα μάτια και έτσι διόρθωσα από πάνω το χρώμα των ματιών με πράσινο μαρκαδόρο).

  12. 12

    Με το καλαμάκι της γρανίτας κόβουμε πάλι μικρά στρογγυλά από την κόκκινη ζαχαρόπαστα και μετά στη μέση (ώστε να έχουμε δύο ημικύκλια) για να φτιάξουμε την γλώσσα από το χελωνονιντζάκι που την κολλάμε με λίγο νεράκι και.... έτοιμος ο Ραφαέλο!!!

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

antonella
antonella @cook_8525694
Την ζαχαροπλαστα με τι την κολλάμε στ μπισκότο;;

Από

FILIPPIA
FILIPPIA @cook_8461486
στις