Μπισκότα Χριστουγεννιάτικα
Μπισκότα Χριστουγεννιάτικα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την eliza04 για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
380 γ. αλεύρι
-
150 γ. άχνη ζάχαρη
-
250 γ. βούτυρο
-
100 g μαρμελάδα κεράσι και βερίκοκο
-
2 κ.γλ. κονιάκ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζυμώστε τη ζύμη από αλεύρι, 120g ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και τους κρόκους αυγών.
-
2
Τυλίξτε τη ζύμη σε αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
-
3
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Ανοιγουμε φυλλο και κοβουμε χρησιμοποιώντας τις φόρμες για γλυκά. Βάλτε σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα.
-
4
Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
-
5
Τα μπισκοτακια τα ενώνουμε πασπαλίζοντας μαρμελάδα (της αρεσκείας σας) και από πάνω ζάχαρη άχνη.
Σχόλια (26)