Μπισκοτάκια βανίλιας
Μπισκοτάκια με βούτυρο και βανίλια. Μοιάζουν πολύ με αυτά που υπήρχαν σε στρώσεις παλιότερα μέσα σε μεταλλικά κουτιά (Παπαδοπούλου νομίζω ήταν).
Λίγα μυστικά ακόμα
Πρόκειται για συνταγή της Martha Stewart που διασκεύασα ανάλογα με τα υλικά που μπορούσα να βρω.Προτιμότερο θα ήταν αντί για τη συνθετική άσπρη βανίλια που κυκλοφορεί να βάλουμε πραγματική σκούρα βανίλια σε σκόνη (Μπορούμε να τη βρούμε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα). Σ' αυτήν την περίπτωση θα βάλουμε την ποσότητα που αντιστοιχεί στο ένα μόνο κουτάκι συνθετικής βανίλιας.
Υλικά
-
3 1/2 κούπες αλεύρι
-
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
-
1/5 κουταλάκι αλάτι
-
1 κούπα βούτυρο, Lurpack κατά προτίμηση
-
90 γρ. τυρί σε κρέμα
-
1 αυγό
-
1 κούπα ζάχαρη
-
2 βανίλιες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύω το αλεύρι και το μπέικιν και προσθέτω το αλάτι.
-
2
Χτυπώ σε μίξερ το βούτυρο και το τυρί και προσθέτω τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αυγό.
-
3
Τέλος, προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω ελαφρά.
-
4
Βάζω το μείγμα σε κορνέ και φτιάχνω στρογγυλά μπισκοτάκια στο μέγεθος που θέλω. Ακόμα καλύτερο θα ήταν να χρησιμοποιήσω μπισκοτομηχανή.
-
5
Ψήνω σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 15 περίπου λεπτά (Ο χρόνος ψησίματος θα εξαρτηθεί βέβαια και από το μέγεθος των μπισκότων).
Σχόλια (7)