Μπισκοτάκια βουτύρου
Εύκολα μπισκότα βουτύρου που αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Εξαφανίζονται σε χρόνο μηδέν και όλο πρέπει να φτιάχνω καινούρια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Προαιρετικά προσθέτετε βανίλλια ή ξύσμα ή άρωμα πορτοκάλι ή λεμόνι (αλλά έτσι ατονεί το άρωμα του βουτύρου) ή τρούφα ή ξηρούς καρπούς.Η συνταγή αυτή δίνει περί τα 60 μπισκότα μ ικρά. Συνήθως φτιάχνω τη διπλάσια δόση γιατί είμαστε πολλοί στο σπίτι αλλά βάζω 18 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη.
Υλικά
-
1/2 κούπα φρέσκο βούτυρο
-
10 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
-
1 φλιντζανάκι καφέ κονιάκ
-
1 κ.γ. σόδα
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
αλεύρι - όσο χρειάζεται για μια εύπλαστη ζύμη ( εξαρτάται από την κούπα που μετράτε το βούτυρο αλλά κυμαίνεται στο 1 κιλό).
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ χωρίς να το λιώσουμε.
-
2
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα ώσπου να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
-
3
Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού.
-
4
Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και τα ρίχνουμε στο μίγμα.
-
5
Σε μια κούπα αλεύρι βάζουμε το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε στο μίγμα.
-
6
Προσθέτουμε άλλη μια κούπα αλεύρι, χτυπάμε λίγο και μετά σταματάμε το χτύπημα και συνεχίζουμε ζυμώνοντας και προσθέτοντας αλεύρι ώσπου η ζύμη μας να είναι εύπλαστη και σχετικά μαλακή.
-
7
Κόβουμε με κουπ-πατ ή φτιάχνουμε μικρά πατικωμένα κεφτεδάκια ζύμης και τα βάζουμε στο ταψί με λαδόκολλα.
-
8
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180 βαθμούς στο δικό μου) μέχρι να ροδίσουν πολύ ελαφρά. ΔΕΝ ψήνουμε πολύ γιατί τα μπισκότα δε θα είναι αφράτα. Χρειάζονται επίβλεψη γιατί μπορεί να αρπάξουν απότομα.
Σχόλια (5)