Μπισκοτάκια με μαρμελάδα 2
Υλικά
-
1 κούπα καλαμποκέλαιο
-
1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι ή βύσσινο
-
4 κουταλιές λικέρ κεράσι ή βύσσινο ή πορτοκάλι ή κονιάκ
-
1/3 κούπας ζάχαρη
-
ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια
-
3 1/2 κούπες αλεύρι φαρινάπ
-
1/2 κιλό μαρμέλαδα πορτοκάλι ή βύσσινο ή κεράσι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε στο μίξερ το λάδι, το χυμό, το λικέρ, τη ζάχαρη και το ξύσμα ή την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
-
2
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Δεν το χτυπάμε πολύ για να μείνει η ζύμη τριφτή.
-
3
Παίρνουμε τα 1/3 της ζύμης και τα ανοίγουμε σε φύλλο πάνω σε μία λαδόκολλα το οποίο τοποθετούμε σε λαμαρίνα του φούρνου
-
4
Απλώνουμε στο φύλλο τη μαρμέλαδα.
-
5
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
-
6
Μόλις ψηθεί τα κόβουμε σε ότι σχέδιο θέλουμε
-
7
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ποτήρι ή και διάφορες κουπ για να δημιουργούμε σχέδια
-
8
Βγαίνουν περίπου 3 λαμαρίνες
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (5)