Μπισκοτάκια παρφέ
Μπισκότα βουτύρου με αμύγδαλο και κομματάκια σοκολάτας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Βούτυρο παίρνω από το λιντλ ένα, είναι σε ασημί συσκευασία.Αλεύρι μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο από 2 κούπες γι αυτό να το προσθέτετε λίγο λίγο στη ζύμη, η οποία δεν πρέπει να γίνει πολύ σφιχτή.
Υλικά
-
1 πακέτο βούτυρο γάλακτος (250γρ)
-
0.5 κούπα ζάχαρη άχνη
-
2 κούπες αλεύρι
-
2 βανίλιες
-
0.5 κούπα αμύγδαλο ψημένο ανάλατο τριμμένο με τη φλούδα
-
κουβερτούρα ψιλοκομμένη κατά βούληση
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για να μαλακώσει.
-
2
Αφού μαλακώσει ρίχνουμε σε μπωλ μαζί με τη ζάχαρη, αλεύρι και βανίλιες και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ωραία μαλακή ζύμη.
-
3
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ζυμώνουμε λίγο ακόμα.
-
4
Πλάθουμε στρογγυλά πατικωμένα μπισκότα, τοποθετούμε σε λαδόκολα και ψήνουμε στους 170 για περίπου μισή ώρα.
Σχόλια (6)