Μπισκοτάκια σοκολάτας
Λαχταριστά μπισκοτάκια σοκολάτας με διπλή γέμιση.
Υλικά
-
50 g βούτυρο ανάλατο
-
450 g κουβερτούρα ψιλοκομμένη
-
2 αυγά
-
170 g μαλακή καφέ ζάχαρη
-
1/4 κουταλάκι βανίλια
-
85 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 κουταλάκι αλάτι
-
1/2 κουταλάκι μπεικιν πάουντερ
-
2 ταψιά για το ψήσιμο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 c.
-
2
Βάλτε το βούτυρο και το μισό της σοκολάτας σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα από νερό που σιγοβράζει (μην αφήνετε τη βάση του μπολ αγγίξει το νερό). Αφήστε μέχρι να λιώσει και να γινει λεια.
-
3
Βαζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μίξερ και τα χτυπάμε καλά. Στην συνεχεια ρίχνουμε στο μίγμα σοκολάτας, χτυποντας σε αργή ταχύτητα μέχρι να ενωθουν ολα τα υλικα.
-
4
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα ξεχωριστό μπολ, στη συνέχεια, ανακατέψτε στο μίγμα της σοκολάτας σε 3 προσθήκες, αναμιγνύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη (ξύστε οποιαδήποτε μη αναμεμειγμένα συστατικά από την πλευρά του μπολ με ένα κουτάλι. Τέλος, προσθέστε το υπόλοιπο απο την σοκολάτα έως ότου διαλυθεί πλήρως.
-
5
Καντε 6 ίσες ποσότητες από τη ζύμη μπισκότων σε κάθε ταψί. Βεβαιωθείτε ότι τα cookies εχουν διαστήματα ώστε να μπορεσουν να απλωθουνε στο ταψι.
-
6
Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά, ελέγχοντας τακτικά μετά από τα 10 λεπτά. είναι έτοιμα όταν οι κορυφές αρχίζουν να ραγίζουν και να εχουν γυαλιστερό χρωμα.
-
7
Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα βγαλουμε απο τα ταψια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια