pan1975
pan1975 @pan1975

Μία πανεύκολη συνταγή για μυρωδάτα βουτήματα που θα συνοδεύσουν τον καφέ σας και όχι μόνο. Είναι από ένα βιβλίο με σουηδικά γλυκά που μου έφερε ο καλός μου, γνωρίζοντας την αδυναμία μου στην παρασκευή γλυκισμάτων!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα βουτήματα αυτά δεν φουσκώνουν, μπορείτε να ψήσετε τις λωρίδες που θα σχηματίσετε τη μία δίπλα στην άλλη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40-50 μπισκότα
  1. 250 γρμ. (1 κούπα) μαργαρίνη ή βούτυρο
  2. 2/3 κούπας ζάχαρη, κατά προτίμηση καστανή
  3. 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  4. 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  5. 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα καρυκεύματα μέχρι να αφρατέψουν.

  2. 2

    Προσθέτουμε το αλεύρι, ζυμώνοντας ελαφρά.

  3. 3

    Χωρίζουμε το μίγμα σε 8 κομμάτια και πιέζουμε με τα χέρια μας να φτιάξουμε "λωρίδες" μήκους όσο το ταψί μας και πλάτους 8-9 εκατοστών. Το πάχος της ζύμης μας πρέπει να είναι μισό εκατοστό το πολύ. Πιέζουμε με ένα πιρούνι πάνω στη ζύμη να σχηματιστούν γραμμές. Στο ταψί του φούρνου μας φτιάχνουμε 4 "λωρίδες" και η συνταγή μας βγάζει 2 ταψιά.

  4. 4

    Ψήνουμε στους 175ο C για 20-25 λεπτά.

  5. 5

    Κόβουμε κάθε λωρίδα κάθετα σε 10 περίπου κομμάτια μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο.

Σχόλια (22)

paralogo
paralogo @cook_8452341
φαινεται πανευκολη και υπεροχη!!! επειδη ειμαι πρωταρα ομως.. το ταψι το λαδωνεις η βαζεισ λαδοκολλα η κατι για να μην κολλησουν η δε χρειαζεται???

Από

pan1975
pan1975 @pan1975
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα