janomeritou
janomeritou @cook_8464079

Ο αγαπημένος παππούλης των παιδιών καταφτάνει σε λίγες μέρες με τα δώρα του! Ας τον τιμήσουμε! Φτιάξτε μόνες σας μπισκοτένια αγιοβασιλάκια που θα ξετρελάνουν τα παιδάκια σας και τους φίλους τους! Μην ξεχάσετε να αφήσετε και ένα για τον Άγιο Βασίλη κάτω από το δέντρο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Οι οδηγίες για τα μπισκοτένια αγιοβασιλάκια αποτελούν έμπνευση του www.cookierama.gr και www.facebook.com/cookieramagr

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
  1. στρογγυλά μπισκοτάκια (από όποια συνταγή θέλετε)
  2. ζαχαρόπαστα σε κόκκινο, άσπρο και ελαφρώς κίτρινο χρώμα
  3. μαρκαδόρο ζαχαροπλαστικής σε κόκκινο και μαύρο χρώμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Θα χρειαστείτε στρογγυλά μπισκοτάκια από όποια συνταγή επιθυμείτε, ζαχαρόπαστα σε λευκό, κόκκινο και ελαφρώς κίτρινο χρώμα, το στρογγυλό κουπάτ (ή ποτήρι) που χρησιμοποιήσατε για τα μπισκότα κι ένα μικρότερο για τα ματάκια, στυλό ζαχαροπλαστικής σε μαύρο και κόκκινο χρώμα και ροδελίτσα για ζαχαρόπαστα ή ένα απλό μαχαιράκι.

  2. 2

    Απλώνετε με πλάστη την ελαφρώς κίτρινη ζαχαρόπαστα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί χρησιμοποιώντας λίγη ζάχαρη άχνη όπου χρειάζεται για να μην κολλάει. Κόβετε δύο κυκλικά κομμάτια με το ειδικό κουπάτ. Θα είναι τα προσωπάκια του Άγιου Βασίλη.

  3. 3

    Απλώνετε με ένα πινελάκι λίγο νεράκι πάνω στα μπισκοτάκια και κολλάτε επάνω τα κομμάτια της ζαχαρόπαστας.

  4. 4

    Ανοίγετε με τον ίδιο τρόπο τη λευκή ζαχαρόπαστα και κόβετε ένα στρογγυλό κομμάτι με το ίδιο κουπάτ. Με το μαχαιράκι σας χωρίζετε το κομμάτι αυτό σε 4 κομμάτια στα σχήματα που φαίνονται στη φωτογραφία, δηλαδή 2 μισοφέγγαρα (θα είναι τα γένια) και δύο λωρίδες που θα χρησιμεύσουν σε λίγο για τα σκουφάκια.

  5. 5

    Με ένα πινελάκι απλώνετε λίγο νερό στο κάτω μέρος του έτοιμου μπισκότου και κολλάτε πάνω τα άσπρα γένια.

  6. 6

    Με το πίσω μέρος από ένα κουταλάκι κάνετε βαθουλώματα πάνω στα γένια ώστε να φαίνονται πιο αληθινά.

  7. 7

    Με τον ίδιο τρόπο ανοίγετε την κόκκινη ζαχαρόπαστα και κόβετε με το μαχαιράκι σας τα σκουφάκια, είτε σε σχήμα μισοφέγγαρου είτε σαν χωνάκι (που θα γίνει γυριστό σκουφάκι), όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

  8. 8

    Στο κάτω μέρος κάθε σκούφου κολλάτε με λίγο νερό τις άσπρες λωρίδες και φτιάχνετε δύο στρογγυλές λευκές μπαλίτσες, που θα είναι οι φουντίτσες του σκούφου.

  9. 9

    Με ένα πηρουνάκι κάνετε μικρές τρυπούλες πάνω στις άσπρες λωρίδες, για να φαίνονται πιο όμορφα τα σκουφάκια σας.

  10. 10

    Με λίγο νεράκι κολλάτε τα σκουφάκια πάνω στα αγιοβασιλάκια σας. Αν έχετε επιλέξει το στριφογυριστό σκουφάκι, κολλήστε το κάτω μέρος του και γυρίστε το υπόλοιπο μέρος της ζαχαρόπαστας, κολλώντας την άκρη του πάνω στον σκούφο.

  11. 11

    Από την άσπρη ζαχαρόπαστα κόψτε τέσσερα μικρά στρογγυλά κομματάκια (για τα ματάκια) και σχηματίστε τέσσερα τριγωνικά κομματάκια (για τα μουστάκια), όπως φαίνονται στη φωτογραφία. Από την ελαφρώς κίτρινη ζαχαρόπαστα, σχηματίστε δύο στρογγυλά μπαλάκια για μυτούλες.

  12. 12

    Με λίγο νεράκι κολλήστε πάνω στα μπισκοτάκια σας τις λεπτομέρειες του προσώπου.

  13. 13

    Με τον μαύρο μαρκαδόρο ζαχαροπλαστικής σχεδιάστε τα ματάκια και το στόμα και με τον κόκκινο τα μαγουλάκια του Άγιου Βασίλη. Δεν είναι για φάγωμα αυτά τα γλυκά αγιοβασιλάκια;

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

αστεροσκονη
αστεροσκονη @cook_8498733
πανεμορφα! δεν ηξερα πως υπαρχουν μαρκαδοροι ζαχαροπλαστικης! πως τους βρισκεις;

Από

janomeritou
janomeritou @cook_8464079
στις