κύρια φωτογραφία συνταγής Μπισκοτένια ζύμη για τάρτες σαν της Pillsbury

Μπισκοτένια ζύμη για τάρτες σαν της Pillsbury

bvick
bvick @cook_8481184
αθήνα, κέντρο,ελλάδα

Η καλύτερη ζύμη για τάρτες που έχω φτιάξει!  Ταιριάζει και σε γλυκές και σε αλμυρές χωρίς να χρειάζεται αλλαγές στις δόσεις.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή δεν θέλει πολύ αλεύρι αλλά αν μετά το ζύμωμα κολλάει πολύ προσθέστε στην επιφάνεια και μετά κρυώστε τη. Είναι σημαντικό το νερό να προστίθεται σιγά σιγά και να είναι πολύ καλά παγωμένο. Η τάρτα δε θα φουσκώσει εάν έχει πολλές τρυπούλες και μπει στο φούρνο κρύα, οπότε δε χρειάζεται και βάρος στο ψήσιμο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  2. 1/2 κ.γ. αλάτι
  3. 1 κ.γ. ζάχαρη
  4. 8 κ.σ. ανάλατο βούτυρομαργαρίνη)
  5. 3 κ.σ. (περίπου) παγωμένο νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε στο μίξερ ή με το χέρι το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη.

  2. 2

    Ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

  3. 3

    Εάν η ζύμη δεν ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ προσθέτουμε κουταλίτσα-κουταλίτσα το νερό και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Με μια ξύλινη κουτάλα κάνουμε 2-3 γύρες τη ζύμη μας και άμα τυλιχτεί γύρω από την κουτάλα και ξεκολλήσει από το μπολ εύκολα τότε είναι έτοιμη.  Εναλλακτικά προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα.

  5. 5

    Όταν η πυκνότητα είναι στην επιθυμητή της μορφή, τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά στο ψυγείο (ή 10’ στην κατάψυξη).

  6. 6

    Ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 αλευρωμένες λαδόκολλες ή πλαστικές μεμβράνες, σε κύκλο με διάμετρο 20-22 εκατοστά και ½ εκατοστό πάχος.

  7. 7

    Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα και την βάζουμε στο ψυγείο για 15’ (ή για 5’ στην κατάψυξη).

  8. 8

    Την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι, τη γεμίζουμε και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20’ στους 180-200 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

varlamoum
varlamoum @varlamoum
Καλησπέρα ... θα ήθελα μια διευκρίνιση σχετικά με το βούτυρο . Κρύο ή λιωμένο ; Ευχαριστώ

Από

bvick
bvick @cook_8481184
στις
αθήνα, κέντρο,ελλάδα
γεια σας κι απο 'μενα! με λενε Βίκη, και τρελαινομαι για τη σοκολατα! ειμαι μαμα γι'αυτο την περισσοτερη μερα την περναω παιζοντας με την κορουλα μου)μου αρεσει η αυθεντικη, πααδοσιακη, ελληνικη κουζινα αλλα δοκιμαζω και συνταγες απο τις υπολοιπες. η ζαχαροπλαστικη ειναι το αλλο μεγαλο παθος μου και πιστευω πως σε καθε σπιτι πρεπει να υπαρχει καποιο γλυκακι φτιαμενο με αγαπη)
Δες περισσότερα