Μπισκοτένια ζύμη για τάρτες σαν της Pillsbury
Η καλύτερη ζύμη για τάρτες που έχω φτιάξει! Ταιριάζει και σε γλυκές και σε αλμυρές χωρίς να χρειάζεται αλλαγές στις δόσεις.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή δεν θέλει πολύ αλεύρι αλλά αν μετά το ζύμωμα κολλάει πολύ προσθέστε στην επιφάνεια και μετά κρυώστε τη. Είναι σημαντικό το νερό να προστίθεται σιγά σιγά και να είναι πολύ καλά παγωμένο. Η τάρτα δε θα φουσκώσει εάν έχει πολλές τρυπούλες και μπει στο φούρνο κρύα, οπότε δε χρειάζεται και βάρος στο ψήσιμο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε στο μίξερ ή με το χέρι το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
-
2
Ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
-
3
Εάν η ζύμη δεν ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ προσθέτουμε κουταλίτσα-κουταλίτσα το νερό και ανακατεύουμε.
-
4
Με μια ξύλινη κουτάλα κάνουμε 2-3 γύρες τη ζύμη μας και άμα τυλιχτεί γύρω από την κουτάλα και ξεκολλήσει από το μπολ εύκολα τότε είναι έτοιμη. Εναλλακτικά προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα.
-
5
Όταν η πυκνότητα είναι στην επιθυμητή της μορφή, τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά στο ψυγείο (ή 10’ στην κατάψυξη).
-
6
Ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 αλευρωμένες λαδόκολλες ή πλαστικές μεμβράνες, σε κύκλο με διάμετρο 20-22 εκατοστά και ½ εκατοστό πάχος.
-
7
Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα και την βάζουμε στο ψυγείο για 15’ (ή για 5’ στην κατάψυξη).
-
8
Την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι, τη γεμίζουμε και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20’ στους 180-200 βαθμούς.
Σχόλια (5)