Mπισκοτένιες φέτες καρπούζι
Νόστιμα cookies, με δροσερή εμφάνιση καρπουζιού και προπαντώς κουκούτσια που τρώγονται.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ιδέα κυκλοφορεί σε διάφορα μέρη του διαδικτύου.Τελευταία τα είδα στο infokids.Το περίγραμμα θέλει πιο πυκνό γλάσο ενώ για το γέμισμα με κόκκινο πρέπει να το αραιώσουμε λίγο.Για κουκούτσια δε με ικανοποίησαν ούτε οι σταγόνες ούτε η τρούφα κι έτσι έκοψα τις σταγόνες στη μέση-ή στα τρία.Για 40 μπισκότα χρειάστηκα περίπου 600 γρ. άχνης για το γλάσο.
Υλικά
-
Cookies on a stick
-
Γλάσο σμάλτο
-
Χρώματα ζαχαροπλαστικής κόκκινο και πράσινο σε πάστα
-
Σταγόνες κουβερτούρας ή τρούφα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε τη ζύμη μπισκότου και ανοίγουμε σε φύλλο 3-4 χιλ.
-
2
Κόβουμε κύκλους με τσέρκι ή ένα φλιτζάνι
-
3
Και στη συνέχεια τους κόβουμε σε ημικύκλια.
-
4
Αν θέλουμε οι φέτες μας να φαίνονται δαγκωμένες, κόβουμε με κουπ-πατ λουλουδάκι ή μια οδοντωτή ροδέλα.
-
5
Ψήνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
-
6
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Εγώ για λόγους ευκολίας ξεκίνησα με την εσωτερική γραμμή που είναι σε λευκό.
-
7
Χρωματίζουμε μια ποσότητα σε πράσινο. Μπορούμε να μην το ανακατέψουμε τελείως ώστε να σχηματίζει "νερά".
-
8
Σχεδιάζουμε και τη φλούδα κάνοντας ένα περίγραμμα στην εξωτερική πλευρά του κύκλου.
-
9
Το υπόλοιπο μπισκότο το χρωματίζουμε με το κόκκινο,έχοντας κάνει πρώτα ένα περίγραμμα από την πάνω πλευρά.Βάζουμε τα κουκούτσια πριν στεγνώσει.
-
10
Έτοιμες οι φετούλες μας! Ποιος μπορεί ν'αντισταθεί και να μη δαγκώσει μία?
Σχόλια (3)