Μπισκοτογλυκό 2
Γλυκό με μπισκότα σαντυγί και υγρο γλάσο σοκολάτας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Γλυκό ψυγείου με μπισκότα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τα κουτάκια του ζαχαρούχου με τη σαντιγύ μέχρι να φουσκώσει και να γίνει λείο το μίγμα.
-
2
Το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη στο ενα ρίχνουμε τις 3 κουταλιές κακάο και το χτυπάμε μεχρι να γίνει ομογενοποιηθεί.
-
3
Μουσκεύουμε τα μπισκότα (όχι πολύ για να μη λιώσουν) και τα στρώνουμε σε σκεύος που κατα προτιμιση έχει καπάκι για να το σκεπάσουμε στο ψυγείο.
-
4
Μετα την πρώτη στρώση μπισκότων βάζουμε μια στρώση απο την άσπρη σαντιγύ, βαζουμε αλλη μια στρώση μπισκότα που έχουμε βρέξει με γάλα και στρώνουμε την σαντιγύ με το κακάο επαναλαμβανουμε τελευταία φορά με την σαντιγύ που έχει μείνει.
-
5
Το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα περιπου καλο θα ήταν να μείνει παραπάνω έτσι ώστε να σφίξει καλύτερα.
-
6
Πριν το βγαλουμε απο το ψυγείο φτιάχνουμε το γλάσο. Σε κατσαρολάκι και χαμηλή φωτία λιώνουμε την μαργαρίνη ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε το κακάο και την βανίλια.
-
7
Το κατεβάζουμε απο τη φωτία και ζεστό το ρίχνουμε ομοιόμορφα πανω στο γλυκό μας που έχει σφιξει στο ψύγειο. Είναι πολύ ωραίο, εύκολο και ελαφρύ!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια