Μπισκοτογλυκό με μους σοκολάτας και μόκα
Υλικά
-
Για τη βάση cookies
-
125 γρ. βούτυρο
-
4 κ.σ. κακάο
-
1/2 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
-
1/2 του πακέτου μπισκότα βουτύρου.
-
4 κ.σ. κονιάκ
-
Για τη μους σοκολάτας
-
200 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
-
200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-
100 ml γάλα
-
Για τη μόκα μους
-
1 κουτί σαντιγί
-
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-
150 γρ. κουβερτούρα
-
1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε λίγο νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μέσα σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το κακάο, το ζαχαρούχο γάλα και το κονιάκ.
-
2
Θρυμματίζετε τα μπισκότα και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε καλά για να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μίγμα.
-
3
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα και την τοποθετείτε στη φωτιά. Αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις και το αδειάζετε πάνω από την κουβερτούρα.
-
4
Ομοιογενοποιείτε τα υλικά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη ανακατεύοντας απαλά. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σταθεί.
-
5
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
-
6
Χτυπάτε τη σαντιγί με το ζαχαρούχο γάλα, την κουβερτούρα και τον καφέ στο μίξερ.
-
7
Αφήνετε και αυτή τη μους στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σταθεροποιηθεί.
-
8
Σε ποτήρια ή ατομικά μπολάκια βάζετε μια στρώση μπισκότα, έπειτα μια στρώση μόκα μους και τέλος μια στρώση μους σοκολάτας.
-
9
Διατηρείτε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή του σερβιρίσματος.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (8)