κύρια φωτογραφία συνταγής Μπισκοτογλυκό με μους σοκολάτας και μόκα

Μπισκοτογλυκό με μους σοκολάτας και μόκα

Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Για τη βάση cookies
  2. 125 γρ. βούτυρο
  3. 4 κ.σ. κακάο
  4. 1/2 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
  5. 1/2 του πακέτου μπισκότα βουτύρου.
  6. 4 κ.σ. κονιάκ
  7. Για τη μους σοκολάτας
  8. 200 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
  9. 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  10. 100 ml γάλα
  11. Για τη μόκα μους
  12. 1 κουτί σαντιγί
  13. 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε λίγο νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μέσα σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το κακάο, το ζαχαρούχο γάλα και το κονιάκ.

  2. 2

    Θρυμματίζετε τα μπισκότα και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε καλά για να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μίγμα.

  3. 3

    Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα και την τοποθετείτε στη φωτιά. Αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις και το αδειάζετε πάνω από την κουβερτούρα.

  4. 4

    Ομοιογενοποιείτε τα υλικά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη ανακατεύοντας απαλά. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σταθεί.

  5. 5

    Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

  6. 6

    Χτυπάτε τη σαντιγί με το ζαχαρούχο γάλα, την κουβερτούρα και τον καφέ στο μίξερ.

  7. 7

    Αφήνετε και αυτή τη μους στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σταθεροποιηθεί.

  8. 8

    Σε ποτήρια ή ατομικά μπολάκια βάζετε μια στρώση μπισκότα, έπειτα μια στρώση μόκα μους και τέλος μια στρώση μους σοκολάτας.

  9. 9

    Διατηρείτε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή του σερβιρίσματος.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (8)

tsoyrekaki
tsoyrekaki @cook_8462218
αααααα θα το δοκιμάσω σύντομα και επανερχόμε με πιρουνάκια

Από

thanos serres
thanos serres @cook_8492945
στις