Μπισκοτοκουλουράκια
Μία συνταγή για μπισκοτοκουλουράκια που δεν θα σταματάτε να τρώτε....Ιδανικά για τον καφέ, ανεπανάληπτα με το γάλα!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα μπισκοτοκουλουράκια μας έχουν την ιδιότητα αν τα πλάσετε σε μέγεθος φλιτζάνας τσαγιού να γίνονται μαλακά σαν κουλουράκια, ενώ αν τα πλάσετε σε μέγεθος φλιτζανακι του καφέ να γίνονται σκληρά σαν μπισκοτάκια.Αντί για κουβερτούρα μπορείτε να βάλετε 2 πακετάκια χρωματιστή τρούφα ή 6 κουταλιές της σούπας κακάο ή 1 φλιτζάνι θρυματισμένους ξηρους καρπούς ή ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή ξύσμα λεμονιού ή ξύσμα πορτοκαλιού και ότι άλλο θέλετε και αγαπάτε.Προσθέτωντας 6 κουταλιές της σούπας μερέντα η υφή τους θα γίνει τύπου "soft kings". Είναι η αγαπημένη μου παραλλαγή.
Υλικά
-
2,5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1/2 πακέτο (των 250 gr) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
-
2 βανίλιες
-
φρέσκο γάλα (όσο πάρει)
-
1 αυγό
-
1 κροκάδι
-
Κουβερτούρα σε σταγόνες (2 πακετάκια)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τρίβουμε μαζί το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη με τα χέρια.
-
2
Προσθέτουμε τη βανίλια, το αυγό, το κροκάδι και τις σταγόνες κουβερτούρας.
-
3
Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, μέχρι η ζύμη μας να γίνει σφιχτή και να πλάθεται χωρίς να είναι ελαστική.
-
4
Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 45 λεπτά.
-
5
Πλάθουμε τα μπισκοτοκουλουράκια μας.
-
6
Τα αλείφουμε με λίγο ασπράδι αυγού για να ροδίσουν.
-
7
Τα ψήνουμε για 30 λεπτά στους 160 στον αέρα ή για 20 λεπτά στους 180 με αντίσταση πάνω-κάτω.
Σχόλια (9)