κύρια φωτογραφία συνταγής Μπισκοτοκουλουράκια
chocolateaddict
chocolateaddict @cook_8452056
,

Μία συνταγή για μπισκοτοκουλουράκια που δεν θα σταματάτε να τρώτε....Ιδανικά για τον καφέ, ανεπανάληπτα με το γάλα!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μπισκοτοκουλουράκια μας έχουν την ιδιότητα αν τα πλάσετε σε μέγεθος φλιτζάνας τσαγιού να γίνονται μαλακά σαν κουλουράκια, ενώ αν τα πλάσετε σε μέγεθος φλιτζανακι του καφέ να γίνονται σκληρά σαν μπισκοτάκια.Αντί για κουβερτούρα μπορείτε να βάλετε 2 πακετάκια χρωματιστή τρούφα ή 6 κουταλιές της σούπας κακάο ή 1 φλιτζάνι θρυματισμένους ξηρους καρπούς ή ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα ή ξύσμα λεμονιού ή ξύσμα πορτοκαλιού και ότι άλλο θέλετε και αγαπάτε.Προσθέτωντας 6 κουταλιές της σούπας μερέντα η υφή τους θα γίνει τύπου "soft kings". Είναι η αγαπημένη μου παραλλαγή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1/2 πακέτο (των 250 gr) βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  3. 2 βανίλιες
  4. φρέσκο γάλα (όσο πάρει)
  5. 1 κροκάδι
  6. Κουβερτούρα σε σταγόνες (2 πακετάκια)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τρίβουμε μαζί το αλεύρι, το βούτυρο και τη ζάχαρη με τα χέρια.

  2. 2

    Προσθέτουμε τη βανίλια, το αυγό, το κροκάδι και τις σταγόνες κουβερτούρας.

  3. 3

    Προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα, μέχρι η ζύμη μας να γίνει σφιχτή και να πλάθεται χωρίς να είναι ελαστική.

  4. 4

    Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 45 λεπτά.

  5. 5

    Πλάθουμε τα μπισκοτοκουλουράκια μας.

  6. 6

    Τα αλείφουμε με λίγο ασπράδι αυγού για να ροδίσουν.

  7. 7

    Τα ψήνουμε για 30 λεπτά στους 160 στον αέρα ή για 20 λεπτά στους 180 με αντίσταση πάνω-κάτω.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

annakonda
annakonda @cook_8449177
Πεντανόστιμα τα μπισκοτοκουλουράκια. Έκανα μισά σκέτα και μισά με κακάο. Αλλά νομίζω πως την επόμενη φορά θα τα ψήσω λίιιγο λιγότερο.

Από

chocolateaddict
chocolateaddict @cook_8452056
στις
,