Μπισκοτοπαξιμαδάκια ινδικής καρύδας
Πανεύκολα και γρήγορα παξιμαδάκια, τραγανά, και με νότα εξωτικής καρυδας!!! Και χωρίς μέτρημα υλικών, τόσο απλά!
Λίγα μυστικά ακόμα
Γίνονται πάρα πάρα πολύ τραγανά και είναι πολύ υγιεινά.Η ποσότητα της ζάχαρης εξαρτάται καθαρά απο το προσωπικό μας γούστο αλλά μην ξεχνάτε οτι και η καρύδα είναι γλυκιά. Παρόλο που η φαρίνα είναι κόκκινη δεν φουσκώνουν πάρα μόνο ελάχιστα. Η ζύμη δεν χρειάζεται ξεκούραση καθόλου.Διατηρούνται για πολλές πολλές ημέρες αλλά δεν θα μπορούσα να υπολογίσω πόσες γιατι απλά στο σπίτι εξαφανίζονται πριν καν το καταλάβω!! Δοκιμάστε τα και περιμένω την γνώμη σας!
Υλικά
-
1 συσκευασία κόκκινη φαρίνα
-
1 κούπα ελαιόλαδο (ή όσο πάρει)
-
1 κούπα ζάχαρη άχνη
-
1 κούπα ινδοκάρυδο
-
Νερο (όσο πάρει)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τη φαρίνα, τη ζάχαρη και την καρύδα σε ένα μπώλ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, τρίβοντας τα με τα χέρια.
-
2
Τρίβουμε το αλεύρι με τα χέρια μας πολύ πολύ καλά να γίνει σαν ψίχουλα (η ποσότητα του λαδιού περίπου είναι μια κούπα, αλλά πάντα "περίπου").
-
3
Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά νερό βρέχοντας τα χέρια μας και ζυμώνοντας απαλά απαλά μέχρι να ενωθούν τα ψιχουλάκια και η ζυμούλα μας να γίνει γυαλιστερή!
-
4
Τη χωρίζουμε σε 2 μπάλες και πλάθουμε 2 φρατζολάκια μεσαίου μεγέθους. Τοποθετούμε τα φρατζολάκια μας σε ταψάκι αφού πρώτα έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα.
-
5
Βρέχουμε λίγο με νερό απο πάνω και πασπαλίζουμε τριμμένη καρύδα (έχουμε φυλάξει λίγη).
-
6
Με ένα κοφτερό με δοντάκια μαχαίρι χαράζουμε σχεδόν μέχρι κάτω και σε πάχος ενός δαχτύλου περίπου και τα φουρνίζουμε.
-
7
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου στον αέρα για 45 λεπτά.
-
8
Όταν περάσει το 45λεπτο τα βγάζουμε απο το φούρνο και με το μαχαιράκι μας τα κόβουμε μέχρι κάτω και τα ξαπλώνουμε στο ταψάκι μας.
-
9
Τα ξαναφουρνίζουμε για άλλα 40 λεπτά στους ίδιους βαθμούς. Θα πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Έτοιμα!
Σχόλια (18)