Μπισκόττα σαλίγκαρος
Μπισκότα βανίλια σοκολάτα σαν σαλιγκάρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το βούτυρο και τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Με τις άκριες που θα αφαιρέσετε από το ρολό φτιάξε μπισκοτάκια marble.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μοιράζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε δύο μπωλ.
-
2
Κτυπάμε καλά με μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
-
3
Στο ένα μπωλ προσθέτουμε τη βανίλια, 1 πρέζα αλάτι και ένα αυγό και αναμιγνύουμε καλά.
-
4
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και το 1 κουταλάκι μπέϊκιν.
-
5
Ζυμώνουμε με τα χέρια τη ζύμη και τη σκεπάζουμε.
-
6
Στο άλλο μπωλ αφού αφρατέψαμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε την άλλη πρέζα αλάτι, το αυγό και το κονιάκ.
-
7
Αφού αναμιχθούν συνεχίζουμε με το 1 κουταλάκι μπέϊκιν, το κακάο (κοσκινισμένο) και το αλεύρι.
-
8
Ζυμώνουμε με τα χέρια τη ζύμη και σκεπάζουμε.
-
9
Ανοίγουμε σε βουτυρόκολλες αλευρωμένες τις δύο ζύμες ξεχωριστά σε πάχος περίπου 1/2 εκατοστό δίνοντας τους ορθογώνιο σχήμα (όσο είναι δυνατόν).
-
10
Αλείφουμε τη ζύμη βανίλιας με κτυπημένο ασπράδι και την καλύπτουμε με τη ζύμη σοκολάτας.
-
11
Αλείφουμε τη ζύμη σοκολάτα με ασπράδι.
-
12
Τυλίγουμε από τη μακριά πλευρά τις ζύμες σε σφικτό ρολό (σπρώχνωντας με το χαρτί είναι πιο εύκολο).
-
13
Τυλίγουμε το ρολό σε πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα.
-
14
Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε πάχος 1/2 εκατοστού.
-
15
Βαζουμε σε ταψί με βουτυρόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 περίπου βαθμούς για 20 λεπτά (μέχρι να κοκκινίσουν).
-
16
Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Σχόλια (5)