vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Μια πολύ νόστιμη πίτα με σπανάκι -φέτα-μυρωδικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Εγώ την κάνω μόνο με σπανάκι-κρεμμυδάκια και μυρωδικά!! Γίνεται πολύ νόστιμη!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

6-8 άτομα
  1. Για τον χυλό
  2. 3 φλ. αλεύρι
  3. 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  4. 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  5. 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  6. 1 κ.γ. αλάτι
  7. 2 φλ. νερό
  8. Για τη γέμιση
  9. 500 γρ. χόρτα, σπανάκι, λάπαθα κ.άλ.ή μόνο σπανάκι
  10. 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  11. 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  12. 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  13. 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  14. 250 γρ. φέτα σκληρή θρυμματισμένη
  15. 2 αυγά χτυπημένα
  16. 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  17. αλάτι, πιπέρι
  18. 2 κ.σ. τραχανάς ή σιμιγδάλι (εγώ βάζω τραχανά)
  19. λίγο λαδι για το ράντισμα της πίτας μας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα,τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε 10 λεπτά.Τα στίβουμε καλά και τα βάζουμε σε μπωλ,προσθέτουμε λάδι, φέτα, κρεμμύδια, μυρωδικά, αυγά, σιμιγδάλι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

  2. 2

    Σε άλλο μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά του χυλού-ζύμης, το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, το λάδι, αλάτι και 2 φλιτζάνια νερό, να γίνει πηχτός χυλός.

  3. 3

    Σε καλά λαδωμένο ταψί στρώνουμε με το κουτάλι τα 2/3 του χυλού.

  4. 4

    Βάζουμε απάνω τη γέμιση και απαλά την πατάμε με τα δάχτυλα. Μέσα στον υπόλοιπο χυλό ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε να αραιώσει,περιχύνουμε την πίτα.

  5. 5

    Ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στους 190β. για 1 ώρα, να ροδίσει καλά.

Αντιδράσεις

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα