Μπλατσάρα της Αργυρώς
Μια πολύ νόστιμη πίτα με σπανάκι -φέτα-μυρωδικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ την κάνω μόνο με σπανάκι-κρεμμυδάκια και μυρωδικά!! Γίνεται πολύ νόστιμη!!
Υλικά
-
Για τον χυλό
-
3 φλ. αλεύρι
-
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
1 κ.γ. αλάτι
-
2 φλ. νερό
-
Για τη γέμιση
-
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
-
250 γρ. φέτα σκληρή θρυμματισμένη
-
2 αυγά χτυπημένα
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
αλάτι, πιπέρι
-
λίγο λαδι για το ράντισμα της πίτας μας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα,τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε 10 λεπτά.Τα στίβουμε καλά και τα βάζουμε σε μπωλ,προσθέτουμε λάδι, φέτα, κρεμμύδια, μυρωδικά, αυγά, σιμιγδάλι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
-
2
Σε άλλο μπωλ βάζουμε όλα τα υλικά του χυλού-ζύμης, το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, το λάδι, αλάτι και 2 φλιτζάνια νερό, να γίνει πηχτός χυλός.
-
3
Σε καλά λαδωμένο ταψί στρώνουμε με το κουτάλι τα 2/3 του χυλού.
-
4
Βάζουμε απάνω τη γέμιση και απαλά την πατάμε με τα δάχτυλα. Μέσα στον υπόλοιπο χυλό ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό και ανακατεύουμε να αραιώσει,περιχύνουμε την πίτα.
-
5
Ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στους 190β. για 1 ώρα, να ροδίσει καλά.
Σχόλια