Μπολονέζ

12 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
knorr
knorr @cook_8501103
,

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν σοτάρετε τα λαχανικά σας φροντίστε να αφήνετε να εξατμίζονται όλα τα υγρά τους και στη συνέχεια να προσθέτετε το κρασί και το "Σπιτικό" Ζωμό. Με αυτό τον τρόπο τα λαχανικά θα αποκτήσουν πιο έντονη γεύση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4-6 άτομα
  1. 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  2. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  3. 1 κλωναράκι σέλινο
  4. 2 καρότα
  5. 5 σκελίδες σκόρδο
  6. 2 φύλλα δάφνης
  7. λίγα κλωναράκια θυμαριού
  8. 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  9. 350 ml κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
  10. 4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  11. 2 μερίδες ζωμός βοδινού
  12. 1 σάλτσα ντομάτας απο τον τρίφτη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόψτε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλινο, όσο το δυνατό σε μικρότερα κομματάκια.

  2. 2

    Όσο περισσότερο τα ψιλοκόβουμε, τόσο πιο εύκολα θα περάσει η γεύση τους στη σάλτσα.

  3. 3

    Αλέστε μαζί το σκόρδο, το σέλινο, τα κρεμμύδια, τα καρότα και τον κιμά.

  4. 4

    Πάρτε τις σκελίδες του σκόρδου, «σπάστε» το σκόρδο με το πίσω μέρος του μαχαιριού σας και στη συνέχεια κόψτε τις σκελίδες σε λεπτά κομμάτια.

  5. 5

    Αφού τις κόψετε, προσθέστε λίγο αλάτι. Χρησιμοποιώντας τη λάμα του μαχαιριού σας προσπαθήστε να λιώσετε τα κομματάκια σκόρδου.

  6. 6

    Το αλάτι βοηθά ώστε το λιωμένο σκόρδο να πάρει μια λεία υφή.

  7. 7

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέστε μια γενναιόδωρη ποσότητα ελαιολάδου.

  8. 8

    Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο, το σέλινο, το λιωμένο σκόρδο και το κρεμμύδι.

  9. 9

    Μαγειρεύοντας τα λαχανικά μας σε χαμηλή φωτιά, επιτρέπουμε στο καρότο να «βγάλει» τη φυσική γλυκύτητα του.

  10. 10

    Προσθέστε τον κιμά και αφήστε το να μαγειρευτεί με τα υπόλοιπα λαχανικά.

  11. 11

    Αν ο κιμάς βγάλει πολύ λίπος την ώρα που μαγειρεύεται, μπορείτε να πετάξετε το περιττό λίπος.

  12. 12

    Ανακατεύετε καλά τον κιμά ώστε να διαλυθούν καλά όλα τα κομματάκια του και να αποκτήσει μια απαλή υφή.

  13. 13

    Ρίξτε τον πελτέ τομάτας Pummaro και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το κόκκινο κρασί (αυτό είναι προαιρετικό) και ανακατέψτε τον κιμά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.

  14. 14

    Στη συνέχεια, προσθέστε το νερό και 1 μερίδα Σπιτικό Ζωμό Βοδινού της Knorr και ανακατεύεστε.

  15. 15

    Προσθέστε το Pummaro Σπιτική Τομάτα από τον τρίφτη και ανακατέψτε καλά.

  16. 16

    Αφήστε τον κιμά να μαγειρευτεί και προσθέσετε μερικά φύλλα δάφνης και μερικά κλωναράκια θυμαριού. Δοκιμάστε τον κιμά να δείτε αν έχει καρυκευτεί καλά, και προσθέστε μία ακόμα μερίδα Σπιτικού Ζωμού Βοδινό της Knorr, εάν χρειάζεται.

  17. 17

    Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 1 ½ -2 ώρες αφού έχετε κλείσει την κατσαρόλα με το καπάκι.

  18. 18

    Μόλις η σάλτσα γίνει, πετάξτε τα φύλλα θυμαριού και του δάφνης.

  19. 19

    Η σάλτσα μπολονέζ είναι έτοιμη να την απολαύσετε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

knorr
knorr @cook_8501103
στις
,
Πάθος για γεύση!
Δες περισσότερα