κύρια φωτογραφία συνταγής Μπόμπα σοκολάτας

Μπόμπα σοκολάτας

13 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
clarabelle
clarabelle @cook_8500983

Για τους λάτρεις της σοκολάτας. Και δεν είναι λίγοι!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν θέλετε να καλύψετε εσωτερικά τη φόρμα με μεμβράνη μπορείτε να ξεφορμάρετε βουτώντας εξωτερικά σε ζεστό νερό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
  2. 1 φλυντζάνι τσαγιού βούτυρο
  3. 1 1/2 φλυντζάνι τσαγιού κακάο σκόνη
  4. 1 1/4 φλυντζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
  5. 3 κουταλίες σούπας νερό
  6. 2 αυγά και 3 κρόκους αυγών(σύνολο 5 κρόκοι)
  7. 2 κουταλιές σούπας κονιάκ ή ρούμι
  8. 1 φλυντζάνι τσαγιού αμύγδαλα καβουρδισμένα (προαιρετικά) ή κάποιον άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας σας (καρύδια,φουντούκια)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λειώνετε σε μπέν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο.

  2. 2

    Χτυπάτε τα αυγά με τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει. Έπειτα προσθέτετε το κακάο, το νερό και το κονιάκ.

  3. 3

    Ρίχνετε στο μείγμα της σοκολάτας αφού κρυώσει λίγο το μείγμα των αυγών και ανακατεύετε.

  4. 4

    Τέλος προσθέτετε τα μπισκότα θρυμματισμένα και τα αμύγδαλα και ανακατεύετε.

  5. 5

    Ρίχνετε το μείγμα σε μια φόρμα σφαιρική (αν δεν έχετε σε μια σαλατιέρα ή κάποιο μπολ), αφού έχετε καλύψει πρώτα με παστική μεμβράνη για να ξεφορμάρετε εύκολα.

  6. 6

    Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει καλά.

  7. 7

    Ξεφορμάρετε το γλυκό αναποδογυρίζοντας τη φόρμα.

  8. 8

    Καλύπτετε αν θέλετε με γλάσσο σοκολάτας που έχετε κάνει λιώνοντας σε μπέν μαρί 150 γρ. κουβερτούρα με 1/2 φλυντζάνι κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ και 2 κουταλιές κονιάκ. Αφήνετε λίγο να κρυώσει. Γλασσάρετε και γαρνίρετε με σαντιγί.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

clarabelle
clarabelle @cook_8500983
στις