Μπομπίτσες του Bugs Bunny
Γρήγορο γλυκό ψυγείου με καρότο, καρύδα, μπισκότο και σοκολάτα! (Όσο κι αν ξενίζει ο συνδυασμός το αποτέλεσμα είναι υπέροχο!)
Λίγα μυστικά ακόμα
Αρχικά τα υλικά και ο συνδυασμός τους με έκαναν διστακτική, αλλά μόλις δοκίμασα το γλυκό άλλαξα γνώμη! Δεν γνωρίζω την πηγή της συνταγής. Μου την έμαθε ένας Τούρκος φίλος μου.
Υλικά
-
1 1/2 πακέτο μπισκότα μιράντα ή πτι μπερ
-
4 καρότα
-
3 κ.σ. βούτηρο
-
200 γρ κουβερτούρα
-
3 κ.σ. ζάχαρη
-
Τρίμα καρύδας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα μπισκότα και το τρίμα καρύδας στο μπλέντερ μέχρι να θρυμματιστούν τα μπισκότα
-
2
Τρίβουμε στο τρίφτη τα καρότα
-
3
Βάζουμε τα καρότα σε αντικολλητικό τηγάνι, τα αφήνουμε 5 λεπτά να ψηθούν, να μαλακώσουν και αποσύρουμε απο τη φωτιά
-
4
Λιώνουμε τη κουβερτουρα, το βούτηρο και τη ζάχαρη σε μπεν μαρί
-
5
Όταν λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε καλα
-
6
Προσθέτουμε τα τρια τέταρτα περίπου των θρυμματισμένων μπισκότων και της καρύδας στο μπολ και ανακατεύουμε (στόχος είναι να γίνει ένα εύπλαστο μείγμα ούτε πολύ μαλακό ούτε πολύ σκληρό)
-
7
Βάζουμε σε ένα πιάτο ότι έμεινε από τα μπισκότα και την καρύδα
-
8
Πλάθουμε με τα χέρια μας μπαλίτσες από το μείγμα σοκολάτας - καρότων κτλ και τις περναμε στο πιάτο που έχουμε βάλει τα θρύμματα μπισκότων και καρύδας, έτσι ώστε οι μπαλίτσες να γεμίσουν απέξω θρύμματα
-
9
Τοποθετούμε τις "χιονισμένες" μπαλίτσες σε μια πιατέλα και βάζουμε στη μέση κάθε μπαλίτσας από μια οδοντογλυφίδα (δεν πειράζει αν δεν στέκονται καλά, θα λυθεί το πρόβλημα!)
-
10
Τοποθετούμε τη πιατέλα στη κατάψυξη τρία τέταρτα να πήξουν οι μπομπίτσες
-
11
Οι Μπομπίτσες του Bugs Bunny είναι έτοιμες και διατηρούνται στο ψυγείο!
Σχόλια (2)