Μπομπότα Αλμυρή 🌽

37 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Al Dente
Al Dente @AlDente
Κατερίνη

Η μπομπότα ήταν το ψωμί των φτωχών, ήδη από το 1930 και κατά τη διάρκεια της κατοχής στην Ελλάδα, όταν το αλεύρι από σιτάρι δεν υπήρχε ενώ το αλεύρι καλαμποκιού ήταν άφθονο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 άτομα
  1. 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γραμμάρια)
  2. 2 ποτήρια του νερού καλαμποκίσιο λάδι
  3. 1 ποτήρι του νερού χλιαρό νερό
  4. 2 ποτήρια του νερού καλαμποκίσιο αλεύρι
  5. 1 ποτήρι του νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  6. 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  7. 350 γρ. φέτα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σ' ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τη φέτα.

  2. 2

    Μετά τρίβω τη φέτα, τη ρίχνω στο μείγμα και ανακατεύω να πάει παντού.

  3. 3

    Λαδώνω ένα ταψί, αδειάζω το μείγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.

  4. 4

    Καλή σας επιτυχία!!!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Al Dente
Al Dente @AlDente
στις
Κατερίνη
Είμαι η Νικολέτα, σύζυγος του Konstantinos Panagitsas και μητέρα μιας κόρης, της Ειρήνης. Ζω στην όμορφη πόλη της Κατερίνης, πλάι στον πανέμορφο Όλυμπο. Έχω την τύχη να εργάζομαι σαν μαγείρισσα και να κάνω αυτό που αγαπώ! Μαγειρεύω από πολύ μικρή ηλικία και οι μέρες μου είναι γεμάτες γεύσεις και αρώματα. Λατρεύω τη ζαχαροπλαστική καθότι γλυκατζού. Μα πιο πολύ μου αρέσει να μοιράζομαι τις συνταγές μου! Τον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να τον περνάω διαβάζοντας λογοτεχνία και χορεύοντας λαϊκούς και παραδοσιακούς χορούς.
Δες περισσότερα