Μπορς
Σουπα με παντζαρια. Ρωσικο φαγητο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ειναι φοβερη σουπα και ελαφρια. Απο το βιβλιο 'Μενου λιγων θερμιδων'. 120 θερμιδες ανα μεριδα.
Υλικά
-
1 πατατα κομμενη σε κυβους
-
8 παντζαρια κομμενα σε κυβους
-
2 καροτα κομμενα σε κυβους
-
2 φλιτζανια ψιλοκομμενο λαχανο
-
2 κρεμμυδια ψιλοκομμενα
-
2 μεγαλες ντοματες ξεφλουδισμενες και ψιλοκομμενες
-
10 φλιτζανια κοτοζουμο
-
30 γρμ. αναλατο βουτυρο
-
8 κ.σ. απαχο γιαουρτι
-
2 κ.σ. ψιλοκομμενο ανηθο.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βραστε τις πατατες και τα παντζαρια με το κοτοζουμο για 10'. Σουρωστε τα και κρατηστε και τον ζωμο και τα λαχανικα.
-
2
Λιωστε το βουτυρο σε κατσαρολα και τσιγαριστε το κρεμμυδι. Προσθεστε τα καροτα, το λαχανο, τις ντοματες και το κοτοζουμο. Σιγοβραστε με σκεπασμενη κατσαρολα για 20'. Προσθεστε τις πατατες και τα παντζαρια και βραστε τα για αλλα 10' περιπου.
-
3
Σερβιρετε τη σουπα ζεστη, προσθετοντας μια κ.σ. γιαουρτι και πασπαλιζοντας με ανηθο.
Σχόλια (7)
Γενικά πάντως στη Ρωσία η παρασκευή του διαφέρει από περιοχή σε περιοχή Θα δοκιμάσω να φτιάξω τη συνταγή σου γιατί δεν είμαι fan του κρέατος