κύρια φωτογραφία συνταγής Μπορς
MariaV
MariaV @cook_8450101
,ΕΛΛΑΔΑ

Σουπα με παντζαρια. Ρωσικο φαγητο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ειναι φοβερη σουπα και ελαφρια. Απο το βιβλιο 'Μενου λιγων θερμιδων'. 120 θερμιδες ανα μεριδα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 πατατα κομμενη σε κυβους
  2. 8 παντζαρια κομμενα σε κυβους
  3. 2 καροτα κομμενα σε κυβους
  4. 2 φλιτζανια ψιλοκομμενο λαχανο
  5. 2 κρεμμυδια ψιλοκομμενα
  6. 2 μεγαλες ντοματες ξεφλουδισμενες και ψιλοκομμενες
  7. 10 φλιτζανια κοτοζουμο
  8. 30 γρμ. αναλατο βουτυρο
  9. 8 κ.σ. απαχο γιαουρτι
  10. 2 κ.σ. ψιλοκομμενο ανηθο.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βραστε τις πατατες και τα παντζαρια με το κοτοζουμο για 10'. Σουρωστε τα και κρατηστε και τον ζωμο και τα λαχανικα.

  2. 2

    Λιωστε το βουτυρο σε κατσαρολα και τσιγαριστε το κρεμμυδι. Προσθεστε τα καροτα, το λαχανο, τις ντοματες και το κοτοζουμο. Σιγοβραστε με σκεπασμενη κατσαρολα για 20'. Προσθεστε τις πατατες και τα παντζαρια και βραστε τα για αλλα 10' περιπου.

  3. 3

    Σερβιρετε τη σουπα ζεστη, προσθετοντας μια κ.σ. γιαουρτι και πασπαλιζοντας με ανηθο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

cesilia
cesilia @cook_8448834
Το μπόρς που φτιάχνει η Ρωσίδα γυναίκα του θείου μου είναι λίγο διαφορετικό. Καταρχάς βάζει μέσα κρέας – μοσχάρι με κόκαλο και το μαγειρεύει με λάδι , περισσότερο λάχανο και άνηθο , λιγότερο παντζάρι και οι πατάτες ήταν κομμένες σε όγδοα. Όσο για το γιαούρτι βάζει σμετάνα – υπάρχει στα μαγαζιά που πουλάνε ρωσικά τρόφιμα. Πρόκειται για κρέμα γάλακτος που είναι πιο πηχτή από αυτήν του εμπορίου.
Γενικά πάντως στη Ρωσία η παρασκευή του διαφέρει από περιοχή σε περιοχή Θα δοκιμάσω να φτιάξω τη συνταγή σου γιατί δεν είμαι fan του κρέατος

Από

MariaV
MariaV @cook_8450101
στις
,ΕΛΛΑΔΑ