Μπουγάτσα Αlternative με θρυμματισμένο φύλλο
Μια εναλλακτική μπουγάτσα, πανεύκολη με θρυμματισμένο φύλλο, χιονισμένη με άχνη και κανέλλα! Γρήγορη, εύκολη και υπόσχεση ότι δεν θα αρκεστείτε στο πρώτο πιάτο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε, μπορούμε στα υλικά της κρέμας να προσθέσουμε και λίγο ανθόνερο. Ελπίζω να σας αρέσει! Περιμένω τα σχόλιά σας!
Υλικά
-
500 γρ. φύλλο μπακλαβά
-
2 κουτιά γάλα εβαπορέ
-
Τα 2 άδεια κουτιά του εβαπορέ γεμάτα με νερό
-
5 κουταλιές ολόκληρες αλεύρι
-
4 αβγά
-
1 φλ. ζάχαρη
-
1 κουταλιά βούτυρο ψωμιού
-
Κανέλλα και ζάχαρη άχνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για την κρέμαβάζω το εβαπορέ, το νερό, το αλεύρι, τα αβγά κτυπημένα, το βούτυρο και τη ζάχαρη κι αν θέλω και βανίλια, σε μια κατσαρόλα και ανακατεύω συνέχεια με σύρμα μέχρι να ψηθεί η κρέμα και να είναι έτοιμη. Καλύπτω την κρέμα με πλαστική μεμβράνη ώστε να μην κάνει αυτή την κρούστα από πάνω καθώς θα κρυώνει.
-
2
Ψήνω τα φύλλα λίγα- λίγα στο φούρνο και μετά τα θρυμματίζω. Βάζω τα μισά φύλλα στον πάτο ενός ταψιού και από πάνω την κρέμα. Βάζω τα υπόλοιπα φύλλα πάνω από την κρέμα και βάζω στο ψυγείο.
-
3
Προτού σερβίρω, πασπαλίζω τα φύλλα με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)