Μπουγάτσα εύκολη
Είναι μια μπουγάτσα πολύ ωραία και δέν χρειάζεται να ανοίξω φύλλο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ελέγξτε τον πάτο του ταψιού σηκώνωντας τη μπουγάτσα με μία σπάτουλα για να βεβαιωθείτε ότι έχει ψηθει και από κάτω.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Στο ταψί της κουζίνας στρώνω τα φύλλα ένα ένα βουτυρώνωντάς τα και κάνοντάς τα σα βεντάλια σουρωτά.
-
2
Βάζω το ταψί στο φούρνο στους 150 βαθμούς με αέρα ή χωρίς αέρα στους 200 μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα
-
3
Εντωμεταξύ χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με το γάλα και τη ζάχαρη και τέλος τις βανίλιες
-
4
Μόλις βγάλω τα φύλλα απο το φούρνο ρίχνω πάνω το μίγμα που έχω χτυπήσει.
-
5
Ψήνω και πάλι στους ίδιους βαθμούς μέχρι να ροδίσει και πάλι η επιφάνεια. Μόλις κρυώσει λίγο πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλα προαιρετικά.
Σχόλια