Μπουγάτσα με επιτυχία
Η Κυριακάτικη λιχουδιά που θα σας ξετρελάνει. Συνταγή απλή και με σίγουρη επιτυχία.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν βάλετε βανίλια σκόνη τότε θα τη βάλετε στο τέλος για να μην πικρίση. Το ταψί το καθορίζετε εσείς, ανάλογα με το πόσο παχιά γέμιση θέλετε.
Υλικά
-
5 φλιτζάνια τσαγιού γάλα φρέσκο
-
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
-
1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
-
1/2 βούτυρο γάλακτος
-
1 λοβό βανίλιας ή 2 βανίλιες
-
1 συσκευασία σφολιάτα βουτύρου
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανοίγω το ένα φύλλο σφολιάτας και το απλώνω στο ταψί (20χ30). Το τρυπάω και το ψήνω για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.
-
2
Παράλληλα ετοιμάζω την κρέμα. Σε μια κατσαρόλα βάζω όλα τα υλικά μαζί και τα βράζω μέχρι να πήξουν και να γίνουν μια κρέμα σαν την μπεσαμέλ.
-
3
Αφήστε την κρέμα να κρυώσει καλά. Χτυπήστε την λίγο στο μίξερ να αφρατέψει αν θέλετε και απλώστε την πάνω στο μισοψημένο φύλλο σφολιάτας. Από πάνω βάλτε την υπόλοιπη σφολιάτα χαράξτε την και ψήστε την στους 180 μέχρι να χρυσίσει. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.
Σχόλια (3)