vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
Αθήνα,Ελλάδα

Μια διαφορετική μπουγάτσα αλλά εξίσου νόστιμη! Συνταγή της κας Βέφας δοκιμασμένη!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

18-20 κομμάτια
  1. 750 γρ. κίτρινο κολοκύθι βρασμένο και στραγγισμένο
  2. 1/2 φλ. ζάχαρη
  3. 1/3 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  4. 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  5. 2 βανίλιες
  6. 2 φύλλα σφολιάτας
  7. 1/4 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο για το άλειμμα των φύλλων
  8. άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε το κολοκύθι στο μούλτι και το ανακατεύουμε με το σιμιγδάλι.Αφήνουμε να σταθούν 1 ώρα, να φουσκώσει το σιμιγδάλι.

  2. 2

    Ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά.

  3. 3

    Η γέμιση είναι έτοιμη όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά.

  4. 4

    Τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και το ανοίγουμε με τον πλάστη να πλατύνει, ώστε να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματα ενός βουτυρωμένου ταψιού 40x35 εκατοστών. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια της ζύμης κι απλώνουμε επάνω τη γέμιση.

  5. 5

    Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο με τον πλάστη και το απλώνουμε πάνω από τη γέμιση να την καλύψει. Γυρίζουμε τις άκρες σε κόθρο και μ' ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζουμε την επιφάνεια, προς μια κατεύθυνση μόνο, σε λωρίδες 6 εκ. περίπου. Ψήνουμε την μπουγάτσα στους 180 βαθμούς για 45' ή ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

  6. 6

    Μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε ελαφρά ζεστή.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

laracroft
laracroft @cook_8457130
Πολύ καλή συνταγή ακριβώς αυτό που ήθελα! Η κρέμα ήταν τέλεια ούτε λάσπωσε ούτε στέγνωσε! Μπράβο!

Από

vasiliki ver
vasiliki ver @cook_8476293
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι μητέρα δύο παιδιών,ενός αγοριού και μιας κόρης. Από το 1990 ζω στην Αθήνα, ασχολούμαι με τα παιδιά μου ,μου αρέσει πολύ η μαγειρική . Από το 2014 είχα την στήλη "Το βιβλίο των συνταγών μας" στο σάιτ της πόλης μου karystos-online ! Δυστυχώς το σαιτ δεν λειτουργεί πλέον.
Δες περισσότερα