Μπουγάτσα σπιτική
Μία συνταγή με "τσαχπινιά" στο στρώσιμο των φύλλων.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ όταν στρώσω τα κάτω φύλλα, αν έχω κρατήσει πολύ βούτυρο το ρίχνω στην κρέμα και κρατάω όσο μου χρειαστεί για τα πάνω φύλλα.
Υλικά
-
φύλλο κρούστας
-
1 λίτρο γάλα
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
-
3 αυγά
-
1 πακέτο βούτυρο Κερκύρας 125 γρ
-
1 βανίλια
-
κανέλλα και ζάχαρη άχνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε καλά τα τρία αυγά στο μίξερ.
-
2
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.
-
3
Όταν γίνει κρέμα προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς.
-
4
Κρατάμε βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στην κρέμα, ανακατεύοντας.
-
5
Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια.
-
6
Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα φύλλα ως εξήςΒουτυρώνω ταψί, στρώνω φύλλο, βουτυρώνω, στρώνω φύλλο, βουτυρώνω, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλλα, στρώνω φύλλο, βουτυρώνω, στρώνω φύλλο, βουτυρώνω, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλλα, στρώνω φύλλο, βουτυρώνω, στρώνω φύλλο, ρίχνω τη γέμιση και σκεπάζω με άλλα τόσα φύλλα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, δηλαδή κάθε 2 φύλλα πασπάλισμα με άχνη και κανέλλα.
-
7
Ψήνω στους 180 βαθμούς σε αέρα μέχρι να πάρει χρώμα.
-
8
Όταν κρυώσει πασπαλίζω με άχνη και κανέλλα.
Σχόλια