Μπουγάτσα σπιτικιά
Μπουγάτσα σπιτικιά με φύλλα κρούστας.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη να πάρει βράση και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
-
2
Βάζουμε το σιμιγδάλι λίγο λίγο και ανακατεύουμε διαρκώς ωσότου η κρέμα πάρει αρκετές βράσεις και πήξει. Ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αυγά.
-
3
Βουτυρώνουμε τον πάτο και τα πλαϊνά ενός ταψιού και αφού βουτυρώσουμε 8 φύλλα τα βάζουμε ένα ένα στο ταψί.
-
4
Ρίχνουμε την κρέμα και μετά στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα βουτυρώσουμε.
-
5
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά πάνω κάτω.
Σχόλια