TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
Λήμνος,Γερμανία

Γλυκιά μπουγάτσα με κρέμα. Έυκολη κρέμα, νόστιμη και πρακτική. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και σε άλλα γλυκά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε άν θέλετε να την φτιάξετε και με δικό σας σπιτικό φύλλο αντί σφολιάτα.Άν θέλετε την κρέμα πολύ πιο γλυκιά μπορείτε να βάλετε 1 φλιτζάνι ζάχαρη αντί για 1/2. Αναλόγως πώς σας αρέσει η κρέμα και πόσο γλυκατζήδες είστε!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 2 φύλλα σφολιάτας
  2. ελάχιστο βούτυρο
  3. Για την κρέμα
  4. 1/2 λίτρου γάλα
  5. 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  6. 1 φλιτζάνι αλεύρι
  7. 2 κουταλιές βούτυρο
  8. ελάχιστο αλάτι
  9. 2 βανίλιες
  10. προαιρετικά ξύσμα από λεμόνι
  11. Για το πασπάλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το αλάτι, τις βανίλιες, το ξύσμα και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατέυουμε.

  2. 2

    Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα. Παίρνουμε λίγο λίγο από το γάλα και το προσθέτουμε στο μείγμα από αλεύρι.

  3. 3

    Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και ζεσταίνουμε,ανακατέυοντας μέχρι να γίνει η κρέμα πυχτή.

  4. 4

    Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

  5. 5

    Σε ένα ταψί αλείφουμε ελαφρώς με λίγο βούτυρο και τοποθετούμε την σφολιάτα.

  6. 6

    Αφού έχει κρυώσει η κρέμα μας,την χτυπάμε πολύ καλά με το μίξερ και απλώνουμε πάνω στην σφολιάτα.

  7. 7

    Κλείνουμε με το δέυτερο κομμάτι σφολιάτας και αλείφουμε με ελάχιστο βούτυρο το φύλλο.

  8. 8

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170c για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει.

  9. 9

    Αφού έχει ψηθεί κόβουμε με μυτερό μαχαίρι το κομμάτι μας και τεμαχίσουμε.Σερβίρουμε με άχνη και κανέλα.Καλή επιτυχία!!

Αντιδράσεις

Από

TSOFAGR
TSOFAGR @TsofaGR
στις
Λήμνος,Γερμανία
Η μαγειρική όπως και η Αγάπη.... νομίζω πως δέν έχουν όρια για κανέναν!
Δες περισσότερα