Μπουγατσάκια με κρέμα
Απλά υπέροχα...
Λίγα μυστικά ακόμα
Εναλλακτικά μπορείτε να αρωματίσετε τα μπουγατσάκια με λικέρ μαστίχα, αντικαθιστώντας τη βανίλια με 1/4 του φλιτζανιού λικέρ μαστίχα.
Υλικά
-
1 πακέτο Φύλλο Βηρυτού
-
φύλλα λιωμένο βούτυρο για τα
-
άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα
-
Για την κρέμα
-
4 φλιτζάνια γάλα
-
1 φλιτζάνι ζάχαρη
-
1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
-
4 κουτ. της σούπας βούτυρο
-
2 βανίλιες σκόνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζετε την κρέμαΣε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνετε το σιμιγδάλι και τη βανίλια. Ανακατεύετε διαρκώς για να μην «πιάσει» η κρέμα, και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζετε από την φωτιά. Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει ελαφρά για να φτιάξετε τα μπουγατσάκια.
-
2
Για να φτιάξετε ΡολάκιαΑλείφετε 1 φύλλο με βούτυρο, το διπλώνετε στη μέση, το αλείφετε ξανά και το διπλώνετε στη μέση άλλη μία φορά.
-
3
Γυρίστε το φύλλο που περισσεύει δεξιά κι αριστερά, πάνω στη γέμιση.
-
4
Τυλίξτε σε ρολό. Αλείφετε την άκρη του φύλλου με λίγο βούτυρο για να κολλήσει.
-
5
Βάζετε τα μπουγατσάκια στη σειρά σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθούν, τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και τα σερβίρετε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια