κύρια φωτογραφία συνταγής Μπουγατσάκια με κρέμα

Μπουγατσάκια με κρέμα

35 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Molly
Molly @cook_8463857

Απλά υπέροχα...

Λίγα μυστικά ακόμα

Εναλλακτικά μπορείτε να αρωματίσετε τα μπουγατσάκια με λικέρ μαστίχα, αντικαθιστώντας τη βανίλια με 1/4 του φλιτζανιού λικέρ μαστίχα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 πακέτο Φύλλο Βηρυτού
  2. φύλλα λιωμένο βούτυρο για τα
  3. άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα
  4. Για την κρέμα
  5. 4 φλιτζάνια γάλα
  6. 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  7. 1/2 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  8. 4 κουτ. της σούπας βούτυρο
  9. 2 βανίλιες σκόνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζετε την κρέμαΣε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Πριν πάρει βράση το γάλα, ρίχνετε το σιμιγδάλι και τη βανίλια. Ανακατεύετε διαρκώς για να μην «πιάσει» η κρέμα, και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζετε από την φωτιά. Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει ελαφρά για να φτιάξετε τα μπουγατσάκια.

  2. 2

    Για να φτιάξετε ΡολάκιαΑλείφετε 1 φύλλο με βούτυρο, το διπλώνετε στη μέση, το αλείφετε ξανά και το διπλώνετε στη μέση άλλη μία φορά.

  3. 3

    Γυρίστε το φύλλο που περισσεύει δεξιά κι αριστερά, πάνω στη γέμιση.

  4. 4

    Τυλίξτε σε ρολό. Αλείφετε την άκρη του φύλλου με λίγο βούτυρο για να κολλήσει.

  5. 5

    Βάζετε τα μπουγατσάκια στη σειρά σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20 λεπτά περίπου. Μόλις ψηθούν, τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και τα σερβίρετε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Molly
Molly @cook_8463857
στις