κύρια φωτογραφία συνταγής Μπουκιές κοτόπουλου με μανιτάρια και λεμόνι

Μπουκιές κοτόπουλου με μανιτάρια και λεμόνι

grinitsa
grinitsa @cook_8457213

Ελαφριά, πεντανόστιμη και εξαιρετικά απλή συνταγή για τρυφερό μαγειρευτό κοτόπουλο. Την έκλεψα από την αδερφή μου, που την έκλεψε από την πεθερά της και μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί άνθρωπος να μην του αρέσει!Εξτρά πλεονέκτημαΕκτός από καθημερινό φαγητό, μπορεί να σας βγάλει ασπροπρόσωπους και σε μεγαλύτερο τραπέζι, γιατί με ελάχιστο κόπο και υλικά θα έχετε ένα παρουσιάσιμο, ευκολοσερβίριστο και σχετικά ουδέτερο πιάτο, που μπορείτε άνετα να συνδυάσετε με ένα-δύο ακόμη πιο βαριά (και ενδεχομένως πιο μπελαλίδικα) φαγητά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Εννοείται ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στήθος αντί για μπουτάκια, ή να ξεκοκαλίσετε μόνοι σας κρέας αντί να αγοράσετε τα (αρκετά ακριβότερα) φιλέτα. Ωστόσο, με τα μπουτάκια φιλέτο βγαίνει εξαιρετικά μαλακό και νόστιμο.Την ποσότητα του λεμονιού την καθορίζετε εσείς, ανάλογα με το πόσο ξινό σας αρέσει το φαγητό, και φυσικά ανάλογα και με το λεμόνι που θα χρησιμοποιήσετε.Αν η σάλτσα σας δεν δένει, προσθέστε περισσότερο κορν φλάουρ. Προσοχή, να διαλύετε πάντα πρώτα το κορν φλάουρ σε μία μικρή ποσότητα κρύου υγρού (σε ένα φλυτζάνι με λίγο νεράκι, ας πούμε), γιατί αν το βάλετε απευθείας στο ζεστό ζουμί θα σβολιάσει.Αν κάνετε τραπέζι, παρουσιάστε το πιλάφι σας φορμαρισμένο σε φόρμα κέηκ -θα δείχνει πολύ πιο εντυπωσιακό!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

90 Minutes
4 άτομα
  1. 2 συσκευασίες μπουτάκια κοτόπουλο φιλέτο (βάρος περίπου 600gr η συσκευασία)
  2. 2 κονσέρβες μανιτάρια
  3. 1-2 σκελίδες σκόρδο
  4. χυμός ενός λεμονιού
  5. 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  6. αλάτι
  7. πιπέρι
  8. ρίγανη
  9. λίγο ελαιόλαδο / λίγη μαργαρίνη (για το σωτάρισμα)
  10. ρύζι πιλαφιού (για το σερβίρισμα)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τα στραγγίζουμε καλά.

  2. 2

    Σε ρηχή κατσαρόλα σωτάρουμε σε λίγο λάδι τις μπουκιές του κοτόπουλου με το σκόρδο (το οποίο έχουμε λιώσει ή ψιλοκόψει), προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

  3. 3

    Προσθέτουμε νερό (όσο χρειάζεται για να σιγοβράσει το φαγητό μας και να μείνει και για τη σάλτσα του) και σιγανεύουμε τη φωτιά.

  4. 4

    Στο μεταξύ σωτάρουμε για μερικά λεπτά τα μανιτάρια σε τηγανάκι (κατά προτίμηση με λίγη μαργαρίνη).

  5. 5

    Προσθέτουμε τα μανιτάρια στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, σκεπάζουμε το φαγητό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μία περίπου ώρα.

  6. 6

    Όταν το φαγητό μας είναι σχεδόν έτοιμο (ελέγχουμε με ένα πηρούνι αν έχει μαλακώσει καλά το κρέας), βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό του λεμονιού και μία μεγάλη κουταλιά κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε λίγο-λίγο ζουμί από το φαγητό, ανακατεύοντας πάντα, και τελικά αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα.

  7. 7

    Αφήνουμε μερικά λεπτά ακόμη το φαγητό, μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα του.

  8. 8

    Σερβίρουμε με ρύζι βραστό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

Από

grinitsa
grinitsa @cook_8457213
στις