Μπουρεκάκια κοτόπουλο
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή στη γέμιση γιατί άμα βάλουμε πολλή θα σκάσουν και θα χυθεί το τυρί.Επειδή πάντα μου περισσεύει γέμιση, φτιάχνω φύλλο και το κάνω κοτόπιτα.Το κρεμμύδι άμα σας αρέσει το κόβετε σε φέτες. Το καρότο όταν το βράσετε το στραγγίζετε καλά.
Υλικά
-
1,5 στήθος κοτόπουλο
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
1 μικρό κρεμμύδι πολτοποιημένο στο multi
-
1 καρότο κομμένο σε κυβάκια βρασμένο(προαιρετικά)
-
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
-
λίγο μαϊντανό (προαιρετικά)
-
5 φέτες μπέικον κομμένο σε μικρά κυβάκια
-
5 φέτες ζαμπόν κομμένο σε μικρά κυβάκια
-
450 γρ. κασέρι
-
2 αυγά
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το κοτόπουλο και το μαδάμε.
-
2
Σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και τα αφήνουμε μέχρι να πιουν τυχόν υγρά.
-
3
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε.
-
4
Κόβουμε το φύλλο κρούστας στη μέση και σε κάθε φύλλο βάζουμε γέμιση λίγο πιο παχιά από το δάχτυλό μας.
-
5
Τυλίγουμε και πριν τελειώσει το ρολάκι αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο τις άκριες για να κολλήσουν, τις γυρνάμε προς τα μέσα και συνεχίζουμε να τυλίγουμε.
-
6
Στο σημείο που κλείνει το ρολάκι βάζουμε και εκεί λίγο σπορέλαιο.
-
7
Βάζουμε τα μπουρεκάκια σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε απο πάνω με λίγο σπορέλαιο.
-
8
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και στον αέρα μέχρι να ροδίσουν απο πάνω.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια