Μπουρεκάκια με κιμά και πορτοκάλι
Όταν το πορτοκάλι κάνει τη διαφορά! Πολύ νόστιμα μπουρεκάκια. Κατάλληλα και για μπουφέ.
Υλικά
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας
-
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
-
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-
2 μέτρια κρεμμύδια πολτοποιημένα
-
1 πρέζα κανέλα
-
50 ml κρασί κόκκινο
-
1 κουτ. γλυκ. πελτέ ντομάτας
-
1/2 κουτ. γλυκ. ξύσμα πορτοκαλιού
-
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
-
1 πρέζα γαρίφαλο
-
1 κουτ. σουπ. σταφίδες μαύρες Κορίνθου ή κουκουνάρι
-
1/2 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 4 - 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία έως ότου ροδίσει.
-
2
Ρίχνετε σιγά σιγά τον κιμά, ενώ ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει ο κιμάς να «ασπρίζει».
-
3
Τότε σβήνετε με το κρασί και αφήνετε το οινόπνευμα να εξατμισθεί για 2 -3 λεπτά.
-
4
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 7 - 8 λεπτά.
-
5
Προσθέτετε στο φαγητό όλα τα μπαχαρικά, το ξύσμα πορτοκαλιού και τον πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό και ανακατεύετε.
-
6
Σιγομαγειρεύετε με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας για 25 - 30 λεπτά, μέχρι να μείνει ο κιμάς σχεδόν χωρίς καθόλου υγρά.
-
7
Ρίχνετε τις σταφίδες ή το κουκουνάρι στην κατσαρόλα και αφήνετε τον κιμά να κρυώσει εντελώς.
-
8
Χωρίζετε τα φύλλα ανά δύο και τα κόβετε κατά μήκος σε λωρίδες πλάτους 5-6 εκ.
-
9
Παίρνετε τα δύο κομμένα φύλλα και τα λαδώνετε ελαφρά, ενώ τα τοποθετείτε το ένα επάνω στο άλλο.
-
10
Λαδώνετε ενδιάμεσα.
-
11
Τοποθετείτε 2 εκ. κάτω από το επάνω μέρος της κάθε λωρίδας μια κουταλιά της σούπας κιμά.
-
12
Διπλώνετε τα φύλλα δεξιά και αριστερά προς τα μέσα και αρχίζετε να τυλίγετε το φύλλο κλείνοντας μέσα τη γέμιση, σχηματίζοντας μικρά μπουρεκάκια.
-
13
Συνεχίζετε και με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση.
-
14
Τοποθετείτε τα Μπουρεκάκια σε λαδωμένο ταψί αλείφετε με λάδι και ψήνετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μόλις για 15 λεπτά.
-
15
Αν θέλετε μπορείτε να τηγανίσετε τα Μπουρεκάκια σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
-
16
Αν τα τηγανίσετε τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να «αφήσουν» το λάδι τους.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)