Μπουρεκάκια με κιμά - πράσο
Είναι εύκολα (γιατί συνήθως μας περισσεύει κιμάς όταν φτιάχνουμε για τα μακαρόνια) και σε συνδιασμό με το πράσο... είναι φανταστικά!!!!!
Υλικά
-
250 γρ.κιμάς μοσχάρι (μαγειρεμένος όπως τα μακαρόνια με κιμά)
-
2-3 πράσα σε ροδέλες
-
1 πακέτο φύλλο κρούστας χοντρό για πίτες
-
λίγο βιτάμ για το άλλειμα
-
σουσάμι (αν θέλετε)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζετε τον κιμά (όπως στη συνταγή για τα μακαρόνια με κιμά).
-
2
Βάζετε τα πράσα σε τηγάνι και τα αφήνετε μέχρι να μαραθούν, τα προσθέτετε στο μίγμα του κιμά και ανακατεύετε.
-
3
Παίρνετε τα φύλλα, κόβετε κάθε φύλλο σε 4 λωρίδες και βάζετε στην άκρη της λωρίδας μια κουταλιά γέμιση, γυρίζετε τις άκρες και τυλίγετε σε μπουρεκάκι.
-
4
Τοποθετείτε τα μπουρεκάκια σε βουτηρωμένο ταψάκι, τα αλλείφετε με βιταμάκι και πασπαλίζετε (αν θέλετε) από πάνω σουσάμι.
-
5
Ψήνετε στους 170-180 βαθμούς (ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να ροδίσουν.
Σχόλια (5)