Μπουρεκάκια με κιμά - πράσο

Pinakidou Maria
Pinakidou Maria @cook_09071972
Αλεξανδρούπολη

Είναι εύκολα (γιατί συνήθως μας περισσεύει κιμάς όταν φτιάχνουμε για τα μακαρόνια) και σε συνδιασμό με το πράσο... είναι φανταστικά!!!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 250 γρ.κιμάς μοσχάρι (μαγειρεμένος όπως τα μακαρόνια με κιμά)
  2. 2-3 πράσα σε ροδέλες
  3. 1 πακέτο φύλλο κρούστας χοντρό για πίτες
  4. λίγο βιτάμ για το άλλειμα
  5. σουσάμι (αν θέλετε)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζετε τον κιμά (όπως στη συνταγή για τα μακαρόνια με κιμά).

  2. 2

    Βάζετε τα πράσα σε τηγάνι και τα αφήνετε μέχρι να μαραθούν, τα προσθέτετε στο μίγμα του κιμά και ανακατεύετε.

  3. 3

    Παίρνετε τα φύλλα, κόβετε κάθε φύλλο σε 4 λωρίδες και βάζετε στην άκρη της λωρίδας μια κουταλιά γέμιση, γυρίζετε τις άκρες και τυλίγετε σε μπουρεκάκι.

  4. 4

    Τοποθετείτε τα μπουρεκάκια σε βουτηρωμένο ταψάκι, τα αλλείφετε με βιταμάκι και πασπαλίζετε (αν θέλετε) από πάνω σουσάμι.

  5. 5

    Ψήνετε στους 170-180 βαθμούς (ανάλογα με το φούρνο) μέχρι να ροδίσουν.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Nataly
Nataly @cook_8456464
Η συνταγή φαίνεται καταπληκτική και θα ήθελα να την δοκιμάσω σήμερα που μου έχει μείνει κιμάς, θα μπορούσα να την κάνω με φύλλο σφολιάτας και να το κόψω σε μικρά σφολιατάκια ή θα χάλαγε πολύ η γεύση? ευχαριστώ.

Από

Pinakidou Maria
Pinakidou Maria @cook_09071972
στις
Αλεξανδρούπολη