κύρια φωτογραφία συνταγής Μπουρέκια με κιμά
ananas
ananas @cook_8466061
ναουσα,ελλάδα

Μπουρεκάκια με κιμά, πράσο και τυρί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλουμε μπορούμε να τα τηγανίσουμε, αλλά τα προτιμώ στο φούρνο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

32 κομμάτια
  1. 1 πακέτο χωριάτικο φύλλογια πίτες ή κρούστα
  2. 750 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  3. 1 ψιλοκομμένο πράσο
  4. 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
  5. 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  6. 1/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  7. 2 φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα πικάντικη
  8. 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  9. 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  10. αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε φαρδιά κατσαρόλα στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά να αλλάξει χρώμα, για 6-7 λεπτά.

  2. 2

    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το πράσονα μαραθούν για 6-7 λεπτά.

  3. 3

    Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

  4. 4

    Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του, περίπου 20 λεπτά.

  5. 5

    Τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά και την γραβιέρα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

  6. 6

    Κόβουμε τα φύλλα στα 4, λαδώνουμε με πινέλο και με κουτάλι βάζουμε κατά μήκος του φύλλου τη γέμιση και ρολάρουμε σε φλογέρα.

  7. 7

    Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

50ara
50ara @cook_8465744
Γεια σας. Χαίρομαι που είμαι μέλος της παρέα σας. Τη συνταγή τη κάνω και γω μόνο που βάζω φέτα, όχι γραβιέρα και δεν βάζω δυόσμο, αλλά ένα κομμάτι κανέλας όταν βράζω τον κιμά. Τα μπουρεκάκια είναι το ίδιο νόστιμα και ζεστά και κρύα.

Από

ananas
ananas @cook_8466061
στις
ναουσα,ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα