Μπουρέκια με κιμά
Μπουρεκάκια με κιμά, πράσο και τυρί.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε μπορούμε να τα τηγανίσουμε, αλλά τα προτιμώ στο φούρνο.
Υλικά
-
1 πακέτο χωριάτικο φύλλογια πίτες ή κρούστα
-
750 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
-
1 ψιλοκομμένο πράσο
-
2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες
-
1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
-
1/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
-
2 φλιτζ. τσαγιού γραβιέρα πικάντικη
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
-
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε φαρδιά κατσαρόλα στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τον κιμά να αλλάξει χρώμα, για 6-7 λεπτά.
-
2
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το πράσονα μαραθούν για 6-7 λεπτά.
-
3
Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
-
4
Αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του, περίπου 20 λεπτά.
-
5
Τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά και την γραβιέρα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
-
6
Κόβουμε τα φύλλα στα 4, λαδώνουμε με πινέλο και με κουτάλι βάζουμε κατά μήκος του φύλλου τη γέμιση και ρολάρουμε σε φλογέρα.
-
7
Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180 για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)