Μπουρμας
Γεμιστο μπιφτεκι με πατατες στο φουρνο
Λίγα μυστικά ακόμα
Εαν θελουμε, προσθετουμε κομμενες πατατες, τις οποιες θα βαλουμε και αυτες στο ταψι.
Υλικά
-
750 γρ. μοσχαρισιο κιμα
-
3 αυγα
-
αλατι, πιπερι
-
125 γρ. ψιχα ψωμι μουσκεμένη και στιμμένη
-
1 κρεμμύδι τριμμενο
-
1/2 κουταλακι κυμινο
-
λιγο λαδι
-
κομμενες φετες κεφαλοτυρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βραζουμε δυο αυγα εως οτου γινουν σφιχτα. Κοβουμε το κεφαλοτυρι σε μακριες λεπτες φετες.
-
2
Πλαθουμε τον κυμα, με το αυγο, την ψιχα, το κυμινο, το κρεμμυδι, αλατι και πιπερι και απλωνουμε το μιγμα πανω στο παγκο μας ετσι ωστε να σχηματισουμε ενα τραπεζοειδη σχημα (μακροστενο) Βαζουμε το ενα αυγο (που τα εχουμε ξεφλουδισει) μετα (κατα μηκος) τις φετες απο κεφαλοτυρι, κατοπιν το αλλο αυγο, και εν συνεχεία, παλι φετες κεφαλοτυρι. Φερνουμε τις πλαινες ακρες επανω, και κλεινουμε τα υλικα μας σχηματιζοντας ρολο.
-
3
Το τοποθετουμε σε ενα ταψι προσθετοντας λιγο λαδι μεσα σε αυτο, και ψηνουμε στους 200 βαθμους (στη μεση το ταψι) για 1 ωρα περιπου
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια