Μπουτάκια κοτόπουλου με κρούστα
Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε, είναι τραγανά απο έξω και μέσα ζουμερά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.Αν τα φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 30' πρίν τα ψήσετε.
Υλικά
-
1 συσκευασία γιαούρτι 200 γρ
-
2 φλυτζάνια φρυγανιά
-
1 φλυτζάνι παρμεζάνα
-
1 κουταλιά σούπας πάπρικα
-
1 κουταλιά σούπας μοσχοκάρυδο
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα μπουτάκια σε πυρίμαχο σκεύος προσθέτουμε το γιαούρτι να πάει παντού. Το αφήνουμε απο 4 ώρες εώς 24.
-
2
Σε ένα μπόλ βάζουμε την φρυγανιά, την παρμεζάνα, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερο.
-
3
Ανακατεύουμε και βουτάμε ένα ένα μπουτάκι στο στέρεο μείγμα.
-
4
Βάζουμε τα μπουτάκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
-
5
Ισομοιράζουμε απο ένα μικρό κομμάτι βούτυρο στο κάθε μπουτάκι.
-
6
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 45 λεπτά να ροδίσουν καλά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια