Μπράουνις με ολόκληρο φουντούκι
Πάρα πολύ νόστιμη συνταγή του κ.Λουκάκου
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί να βάλετε ολόκληρα τα φουντούκια μπορείτε να τα κόψετε στη μέση,να τα χοντροκόψετε ή και να τα ψήσετε.Μπορείτε αν θέλετε να τα καραμελώσετε κιόλας!
Υλικά
-
125 γραμ. βούτυρο
-
125 γραμ. κουβερτούρα 70%
-
2 αυγά
-
1 πρέζα αλάτι
-
75 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
-
85 γραμ. ζάχαρη μαύρη
-
2 βανίλιες ή 2,5γραμ εκχύλισμα βανίλιας
-
60 γραμ. αλεύρι
-
120 γραμ. φουντούκια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο σε θερμοκρασία δωματίου.
-
2
Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν,τα αυγά με την κρυσταλλική και την μαύρη ζάχαρη και προσθέτουμε και τη βανίλια.
-
3
Προσθέτουμε σιγά σιγά τη σοκολάτα στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς.
-
4
Προσθέτουμε το αλάτι στο αλεύρι και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μίγμα της σοκολάτας. Τέλος ρίχνουμε και τα φουντούκια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
-
5
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 20*25 και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά αναλόγως το φούρνο. Τα μπράουνις είναι έτοιμα,όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (14)