tastes to dream
tastes to dream @nioana12

Μία ευχάριστη γευστική παραλλαγή του κλασικού μπριάμ!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μπριαμ βέβαια γίνετε με όποιο υλικό έχουμε απο λαχανικά. Μία πρόταση κάνω στην συνταγή, εσεις μπορείτε να βάλετε οτι επιπλέον σας αρέσει οπως μπάμιες ή να αφαιρέσετε. Του πάει προαιρετικά και ξύσμα απο ένα πορτοκάλι ακέρωτο.Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε το λουκάνικο να γίνει απο την αρχή με ολα τα υλικά στο ταψι. Εγώ το προτείνω ετσι γιατί συνήθως χρειάζεται προσθήκη νερού κατα το ψήσιμο οπότε παίρνει γεύση απο τον ζωμό που χει βράσει το λουκάνικο. Αν σας αρέσει βάλτε λιγο πριν το τέλος και κομμάτια φέτας να πάρουν χρώμα.Στον δικό μου φούρνο θέλει περίπου 2 ώρες. Είναι πιο νόστιμο όταν το τρώμε χλιαρό να έχουν δέσει και καλύτερα οι γεύσεις.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 2-3 μελιτζάνες φλάσκιες σε κύβους
  2. 5 πατάτες χοντροκομμένες
  3. 2 πράσα ψιλοκομμένα σε ροδέλες
  4. 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  5. 1 χούφτα μαϊντανό
  6. 200 γρ. φασόλια φρέσκα καθαρισμένα (μπαρμπούνια ή τσαουλιά)
  7. 3 κολοκύθια σε ροδέλες
  8. 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
  9. 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  10. 4 καρότα ροδέλες
  11. 500 γρ. λουκάνικο χωριάτικο σε ροδέλες
  12. 8-10 κ.σ. ελαιόλαδο
  13. 1/2-1 φλ. νερό
  14. 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  15. 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  16. αλάτι- πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Αλατίζουμε τα καθαρισμένα κομμάτια μελιτζάνας και τ' αφήνουμε σ΄ ενα μπολ για μισή ώρα να βγάλουν τα υγρά τους. Στην συνέχεια τις ξεπλένουμε και τις στίβουμε.

  2. 2

    Βάζουμε όλα μας τα λαχανικά στο ταψί πλυμένα και κομμένα.

  3. 3

    Σε ενά μπολ ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, το λάδι, μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, ζαχαρη, νερό. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε πάνω στα υλικά μας, ανακατεύουμε να πάει σε ολές τις επιφάνειες των λαχανικών μας.

  4. 4

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, τελευταία σχάρα, πάνω-κάτω αντίσταση.

  5. 5

    Παράλληλα πλένουμε το λουκάνικο το κοβουμε σε ροδέλες και το βράζουμε σε μια κατσαρολίτσα με 2 ποτήρια νερό μόλις πάρει βράσει το αφήνουμε για 15 λεπτα το πολύ και είναι έτοιμο.

  6. 6

    Στην μία ώρα ελέγχουμε αν θέλει επιπλέον νερό το μπριαμ. Προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο ζεστό νερό ή ζωμό απο το βρασμένο λουκάνικο και το λουκάνικο, κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180.

  7. 7

    Μόλις πάρει χρώμα το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Αντιδράσεις

Από

tastes to dream
στις