κύρια φωτογραφία συνταγής Μπριζόλες Αλα Μάφια
sourkouna
sourkouna @cook_8459230
,

Νοστιμότατη συνταγή και εύκολη. Την κάνω συχνά και δεν μένει ούτε για δείγμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε μια φίλη μου και είναι απο το βιβλίο "Η κουζίνα της Μαφίας".Το ψήσημο είναι ανάλογα το φούρνο.Είναι έτοιμο όταν "δέσει" η σάλτσα.Σερβίρεται με πουρέ ή ρυζάκι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 500 γρ. μανιτάρια
  2. 2 κ.σ. λάδι
  3. 2 κ.σ. βούτυρο
  4. 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  5. 1/4 φλ. κονιάκ με 1/4 φλ. κρασί άσπρο
  6. 1 κ.σ. πιπέρι πράσινο σε κόκκους

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σπάμε τους κόκους πιπεριού και ανακατεύουμε με την κρέμα.

  2. 2

    Σωτάρουμε στο λάδι τις μπριζόλες για 3 λεπτά απο κάθε πλευρά και τις τοποθετούμε σε ενα πυρέξ.

  3. 3

    Στο τηγάνι ρίχνουμε το βούτηρο, σωτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και σβήνουμε με το μείγμα κονιάκ - κρασί.

  4. 4

    Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την κρέμα.

  5. 5

    Βράζουμε για 2-3 λεπτά ανακατέυοντας και στη συνέχεια ρίχνουμε στο πυρέξ με τις μπριζόλες τη σάλτσα.

  6. 6

    Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (21)

linmak88
linmak88 @cook_8458896
Το έχω μαγείρεψει γιατί την έχω κι εγώ τη συνταγή. ΜΑΓΕΙΑ!

Από

sourkouna
sourkouna @cook_8459230
στις
,