Μπριζόλες Αλα Μάφια
Νοστιμότατη συνταγή και εύκολη. Την κάνω συχνά και δεν μένει ούτε για δείγμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή τη συνταγή μου την έδωσε μια φίλη μου και είναι απο το βιβλίο "Η κουζίνα της Μαφίας".Το ψήσημο είναι ανάλογα το φούρνο.Είναι έτοιμο όταν "δέσει" η σάλτσα.Σερβίρεται με πουρέ ή ρυζάκι.
Υλικά
-
500 γρ. μανιτάρια
-
2 κ.σ. λάδι
-
2 κ.σ. βούτυρο
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-
1/4 φλ. κονιάκ με 1/4 φλ. κρασί άσπρο
-
1 κ.σ. πιπέρι πράσινο σε κόκκους
-
350 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σπάμε τους κόκους πιπεριού και ανακατεύουμε με την κρέμα.
-
2
Σωτάρουμε στο λάδι τις μπριζόλες για 3 λεπτά απο κάθε πλευρά και τις τοποθετούμε σε ενα πυρέξ.
-
3
Στο τηγάνι ρίχνουμε το βούτηρο, σωτάρουμε το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και σβήνουμε με το μείγμα κονιάκ - κρασί.
-
4
Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την κρέμα.
-
5
Βράζουμε για 2-3 λεπτά ανακατέυοντας και στη συνέχεια ρίχνουμε στο πυρέξ με τις μπριζόλες τη σάλτσα.
-
6
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.
Σχόλια (21)