Μπριζόλες βότκα - πορτοκάλι
Ένα κοκτέιλ στο πιάτο σας! Κάτι γευστικά ξεχωριστό...
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι μπριζόλες δεν χρειάζονται αναποδογύρισμα. Το πορτοκάλι δε θα ξεράνει τις πατάτες μας ενώ ταυτόχρονα θα αφήσει ζουμιά, δίνοντας στο φαγάκι μια έξτρα γλυκάδα την οποία ισορροπεί ιδανικά η αλμυρή κάππαρη.
Υλικά
-
2 μεγάλες μοσχαρίσιες ή χοιρινές μπριζόλες
-
3 μεγάλες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
-
2 κ.σ. τυρί φιλαδέλφεια
-
2 κ.σ. βότκα
-
2 κ.σ. κόκκινο κρασί
-
1 κ.σ. κάπαρη
-
1 πορτοκάλι κομμένο σε ροδέλες
-
1/2 ποτήρι λάδι
-
λίγη ρίγανη
-
λίγο δενδρολίβανο
-
αλάτι
-
πάπρικα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προετοιμάζουμε τις πατάτες μας σε ένα μπολ και τις αλατοπιπερώνουμε.
-
2
Τοποθετούμε τις μπριζόλες, σε ένα ταψί που να τις χωράει ίσα ίσα.
-
3
Στη συνέχεια τους βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δενδρολίβανο και σκορπίζουμε την κάππαρη.
-
4
Σε ένα φλυτζάνι ανακατεύουμε την βότκα με το κρασί και το περιχύνουμε στις μπριζόλες.
-
5
Πάνω απ'τις μπριζόλες στρώνουμε τις πατάτες και στα κενά ανάμεσά τους βάζουμε το τυρί σε κομματάκια.
-
6
Περιχύνουμε το λάδι ομοιόμορφα σε όλο το ταψί.
-
7
Τέλος βάζουμε πάνω απ' τις πατάτες τις φέτες πορτοκαλιού μέχρι να καλυφθεί όλο το ταψί και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
-
8
Ψήνουμε στους 200 για 40 λεπτά περίπου.
Σχόλια (8)